Застраховка „ЖИВОТ НА ПЪТ”

24 Юни 2010 г.,zastrahovatel.com

Застраховка „Живот на път” е нов продукт, разработен съвместно от ЗАД „Армеец” и ЗЕАД „ЦКБ Живот”. ЗАД „Армеец” носи отговорност за рисковете, настъпили в резултат на пътно-транспортно произшествие, а ЗЕАД „ЦКБ Живот” покрива риска „смърт вследствие други причини”.

Застраховката „Живот на път” е предназначена за активните, ежедневно пътуващи хора, независимо дали се придвижват със собствен, служебен или обществен транспорт, и без оглед на това дали самите те шофират или просто се возят. Застраховат се групово или индивидуално български и чуждестранни лица на възраст от 1 до 65 години.  Застрахователното покритие по застраховка “Живот на път” включва следните рискове:


– смърт вследствие ПТП;

помощ на път вследствие ПТП, в т.ч.: разходи за спешно пътуване на член на семейството, разходи за пренощуване на член на семейството, медицински разноски и репатриране, трайна загуба на работоспособност вследствие ПТП;

– временна загуба на работоспособност вследствие ПТП;
– смърт вследствие други причини.

За рисковете “смърт” и “трайна загуба на работоспособност” застраховката е валидна за цял свят. За останалите рискове – за територията на Р България.

Застраховка “Живот на път” може да се сключи в три различни варианта, като цената е 10 лв., 20 лв. или 35 лв. за едно лице за една година  в зависимост от избраната застрахователна сума. Отговорността на застрахователя е до размера на договорения лимит по съответния риск, независимо от броя на настъпилите застрахователни събития в срока на действие на застраховката.
При настъпване на застрахователно събитие, ЗАД “Армеец” извършва плащането в срок от 15 дни след представяне на всички поискани доказателства за установяване на събитието и размера на плащането.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Застраховане"
Христо Драганов Йордан Близнаков, 2000
orange_li
"Делови решения"
проф. Румен Георгиев, 2006
orange_li
"Управление на риска"
Христо Драганов, 2003