Райфайзенбанк се присъедини към Клуба на дарителите

13 Май 2010 г.,zastrahovatel.com

 

Райфайзенбанк се присъедини към мрежата на дарителите в страната, като стана член на Българския дарителски форум (БДФ). Банката беше приета след оценка на постиженията й в сферата на дарителството, като едни от най-важните критерии са последователното и дългосрочно отстояване на политиката на корпоративна социална отговорност и подкрепата й за значими обществени проекти.    
Райфайзенбанк инициира мащабната дарителска кампания “Избери, за да помогнеш”, която се проведе през 2009г. и продължава. По време на инициативата бяха събрани 368 545 лв. за над 30 благотворителни проекта в областта на здравеопазването, социалната сфера, културата и образованието, и опазването на околната среда, като в инициативата със своите лични дарения се включиха 2833 служители на банката. Следвайки кооперативните принципи на Групата Райфайзен за взаимопомощта, банката подкрепя хора в неравностойно положение, като през 2008г. финансира създаването в гр. Русе на Защитено жилище за временно настаняване на младежи, навършили 18 години и напуснали Домовете за деца, лишени от родителска грижа. Съвместно с Фондация “Х.Степич – благотворителност за ЦИЕ” Райфайзенбанк подкрепя Дневния център за деца в гр. Добрич.
С присъединяването на Райфайзенбанк към мрежата на дарителите в страната, членовете на Българския дарителски форум стават 42. Българският дарителски форум (БДФ) е членска организация на големи дарители - благотворителни фондации и социално отговорни компании. БДФ ги свързва в мрежа и създава пространство, където те да обменят идеи и избират възможности за развитие на благотворителна дейност. Форумът работи за по-добро законодателство в сферата на дарителството и за по-добра дарителска среда в България.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Презастраховане"
Проф. д-р Велеслав Гаврийски ,
orange_li
"Делови решения"
проф. Румен Георгиев, 2006
orange_li
"Застрахователният пазар"
Диана Иванова, Ивайло Иванов,