Пощенска банка награди 29 отличници в София за високи резултати по чужд език

12 Октомври 2009 г.,zastrahovatel.com

На официална церемония в София бяха връчени грамотите на стипендиантите на тазгодишното издание на програмата „Силен старт с Пощенска банка”. Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на Пощенска банка, и Йорданка Фандъкова, министър на образованието, младежта и науката лично поздравиха 29-мата отличници от София, успешно положили изпита по чужд език с външно оценяване след 8-ми клас. Всеки стипендиант на Пощенска банка получи и чек на стойност 550 лева. Церемонията в София е първата от поредицата специални събития в страната, на които ще бъдат наградени лауреатите на програмата. За първи път тази година и по повод пет годишния юбилей на „Силен старт” церемониите ще се провеждат с домакинството на клоновете на банката в Пловдив, Варна, Ямбол, Стара Загора, Кюстендил и Монтана.

„Преди 5 години в Пощенска банка решихме да създадем дългосрочна програма, с която да инвестираме в най-ценния капитал – нашите деца. През годините, общата сума, предоставена под формата на стипендии в програмата възлиза на над 300 000 лв., а броят на децата, обхванати от нея, достига 120 000”, отбеляза Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор на Пощенска банка. „Успехът не е въпрос само на добър старт, а също така се дължи на упорито преследване на дадена цел или посока в живота. Каква би била ползата от качествата, които имате, ако не ги използвате рационално и пълноценно?”, попита Антъни Хасиотис учениците в началото на  церемонията.

 

Припомняме ви, че програмата „Силен старт с Пощенска банка” е първата частна инициатива в сферата на средното образование, която e една от водещите причини Пощенска банка да спечели тази година наградата за „Етичност и отговорност към заинтересованите страни” в рамките на националния конкурс за социално отговорна компания на годината на вестник „Пари”.

 

Ежегодно програмата „Силен старт с Пощенска банка” се провежда под патронажа на Министъра на образованието и науката и със съдействието на МОН. Класирането на учениците се извършва въз основа резултатите от външното оценяване след осми клас по шестте  най-често изучаваните чужди езици, провеждан централизирано от МОМН. 

Досега в рамките на програмата Пощенска банка е наградила над 715 ученици с над 300 000 лв.          Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки