Пощенска банка отпуска кредити при облекчени условия

02 Октомври 2009 г.,zastrahovatel.com

Пощенска банка обяви четвъртия си поред пакет от мерки в подкрепа на домакинствата и бизнеса в настоящата икономическа обстановка. Този път финансовата институция е решена да предложи облекчени условия за отпускане на заеми на гражданите и малкия бизнес, чиито достъп до кредитиране през изминалата година бе значително ограничен поради настъпилата финансовата и икономическа криза.

 

Вярна на обещанието си да подпомага гражданите и бизнеса да се справят с настоящите си затруднения и да превъзмогнат по-леко последиците от кризата, Пощенска банка представя четвъртия си пакет от мерки в подкрепа на клиентите, които влиза в сила на 1 октомври 2009 г.:

 

В подкрепа на бизнеса:

 

 

1.       Пощенска банка осигурява на малките и средни предприятия нова кредитна линия в размер на 5 млн. евро. Финансирането е резултат от сътрудничеството на банката с ЕБВР. Кредитната линия е предназначена за проекти, свързани с енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници. По линията има осигурена и безвъзмездна помощ в размер на 10% до 20% от стойността на финансираните проекти, в зависимост от тяхната ефективност.

 

2.       Пощенска банка предлага ефективни решения в подкрепа на външнотърговската дейност и експортния потенциал на фирмите в страната. Сега корпоративните клиенти  на Пощенска банка имат достъп до специално създадени, иновативни услуги в областта на търговското финансиране и факторинга, които, заедно с безплатни професионални консултации от експертите от отдел ”Транзакционно банкиране” на управление „Корпоративно банкиране”, се превръщат във фактор за успешното развитие на техния международен бизнес.

 

 

В подкрепа на гражданите:

 

Пощенска банка предлага преференциални условия по жилищни кредити. За да даде възможност на клиентите си да се възползват от настоящите пазарни възможности, банката въвежда следните условия за отпускане на ипотечни кредити:

 

3.       Намалява лихвата по новоотпуснати жилищни кредити, обезпечени с ипотека върху недвижим имот,  и повишава максималния размер на финансирането до 80% от стойността на имота, считано от 1 септември 2009 г. Кредитите могат да бъдат използвани за покупка на жилище, ремонт или подобрения, строителство или довършване на недвижима собственост.

 

4.       Разработи уникална услуга за нови и настоящи клиенти с жилищни кредити от банката – застрахователна програма „Защита на плащанията”. Целта на програмата е да подпомогне финансовата сигурност на клиентите и да им предостави възможността за по-лесно изплащане на техните кредити при възникване на неблагоприятни житейски събития, включително и безработица.

 

5.       Удължава за настоящите си клиенти с жилищни кредити офертата по Програма отложено плащане до края на годината, като им предоставя възможност да отложат плащане на една месечна вноска по техен избор.

 

В допълнение на тези мерки,

 

6.       Пощенска банка намалява с 3 процентни пункта годишния лихвен процент при покупки за първите 3 месеца от издаването за кредитни карти American Express и Златна American Express, издадени по одобрени заявления, подадени в клон на банката в периода 1 октомври – 30 ноември 2009 г.

 

 

„Настъпилата финансовата и икономическа криза в страната принуди банките да приемат по-предпазлив подход по отношение на кредитирането. Акцентът бе изместен от търсенето на нови бизнес възможности към по-стриктната оценка на риска, а това лиши банките от възможността да предлагат по-изгодни условия на кредитоискателите и може би ограничи достъпа на някои клиенти до финансиране. Ние в Пощенска банка разбираме, че пътят към икономическото възстановяване неминуемо минава през съживяване на кредитната дейност. Затова фокусът на четвъртия ни пакет от мерки за справяне с последствията от икономическата криза е върху подобряването на условията, при които клиентите могат да получат паричния ресурс, от който се нуждаят”, коментира г-н Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор на Пощенска банка.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Здравно застраховане"
д-р Ирена Мишева ,
orange_li
"Застрахователен пазар"
Боян Илиев, Ирена Мишева, 2005
orange_li