Заради какво правят катастрофи британците

24 Юли 2009 г.,zastrahovatel.com

Една от големите застрахователни фирми във Великобритания, Norwich Union, обяви най-куриозните случаи, при които са настъпили произшествия с леки автомобили, според застраховани във фирмата. Замръзнали катерички, разбеснели се оси, картофи и шницели, са били сред куриозните случаи довели до застрахователни събития. Ето някои примери.
Един шофьор е записал в протокола, че върху предното му стъкло паднала замръзнала катеричка от дървото, под което бил паркирал, и счупила стъклото. Друг обяснява в протокола, че виновна за катастрофата причинена от него е оса, която го ухапала по петата, докато чакал на светофар. Това причинило рязкото натискане на педала на газта, довело до блъскане в колата пред него. Между куриозите може да се види и случай на водач, който казва, че под педала за спирачката се заклещил картоф и не можал да спре, затова блъснал колата пред него.
Сред най-куриозните причини за застрахователно събитие, без съмнение е случаят, който водачът обяснява така: "Точно на завоя изведнаж се отвори една врата и от там излетя един замразен шницел, който се сблъска с минаващия автомобил и го нарани". Най-интересното обаче е това, че всички тези причини за катастрофи или повреди по автомобила, са били приети от застрахователя като основателна причина за изплащане на застраховка. "Трудно може да се повярва, че замръзнали катерички и картофи могат да бъдат опасни за колата. Срещаме се с много чудни обяснения за застрахователни събития, но напъследък сме изненадани от това, колко често като причина за тях се явяват зверове и храни. Трудно можем да включим към нашите съвети към водачите да се пазят от катерички и летящи замразени шницели, но е ясно че трябва да бъдат нащрек и за нещо подобно", казва говорителят на Norwich Union. Ето десетте хитови причини за застрахователно събитие, подредени от фирмата:

1.      Замръзнала катеричка пада от дървото, пробива предното стъкло и   пада на седалката отпред.
2.      При преминаване на завой от една врата излетя замръзен шницел и изкриви предният ляв калник на автомобила.
3.      Върху капака на мотора на паркираната ми кола падна елен. 4.      Стадо крави започна да ближе колата ми и развали лакировката.
5.      При посещение на Сафари парка в колата се блъсна ядосана зебра.
6.      Паркираната ми кола блъсна бик, избягал от земеделската изложба.
7.      Като чаках на светофара ме ухапа пчела по петата. Заради острата болка натиснах рязко педала на газта и се блъснах в предната кола.
8.      Не можах да спра, защото жена ми изпусна картофите на пода на колата и един се завря под педала на спирачката.
9.    Крава скочи върху колата и я смачка.
10.  Започнах да се спускам и налетях на крава на средата на пътя, която със задника си разби предното ми стъкло и оцеля.

 

Инвестор.БГИзпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
orange_li
"Капиталовите системи: Ролята им за решаването на пенсионния "
Българската асоциация на дружествата за допълнител,
orange_li
"Управление на риска"
Христо Драганов, 2003