Куриози и рекорди

03 Юли 2009 г.,zastrahovatel.com

Най-голямата застрахователна измама у нас е за 250 000 долара и е свързана с потъването на яхта, собственост на известен роден яхтсмен, разказва Юрий Тодоров:
"Яхтата бе застрахована  в тогавашната компания "София инс" и презастрахована в "Булстрад". При разследването, което трая около 2 месеца, установихме странни обстоятелства по настъпването на събитието. Много факти сочеха, че яхтата е потопена умишлено. В крайна сметка не успяхме да го докажем, но доказахме, че мъжът е нарушил правилата на корабоплаването, като е държал леснозапалими материали на борда. Така застрахователят не плати."
Най-фрапиращата измама е свързана с взривяване на  заведение близо до жилищна сграда. Първоначалната версия била бизнес интереси, но разследването доказало, че собственикът на заведението го взривил с газова бутилка, за да срути сградата и да разчисти терен за нов строеж. Самата бутилка пък била задействана от разстояние  чрез кабел, крушка без стъкло и обикновена батерия.
Не са рядкост и измамите със здравна насоченост. В годините на прехода имало опити за измами и с животозастраховки. Някои от представителите на криминалния контингент си правели животозастраховки, а впоследствие искали обезщетение заради осакатявания. Известни са случаи на убийства и самоубийства на застраховани криминални лица, чиито наследници впоследствие търсят обезщетения. Шампиони в здравните и животозастрахователните измами обаче са американците.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
orange_li
orange_li
"Застраховане"
Христо Драганов Йордан Близнаков, 2000