Българска банка за развитие договори с 11 търговски банки 64 млн. лв. за финансиране на земеделски производители

05 Юни 2009 г.,zastrahovatel.com

Българска банка за развитие (ББР) договори с 11 търговски банки в страната 64 млн. лв. за финансиране на земеделски производители. Това са ПроКредит Банк, МКБ Юнионбанк, Алианц, Интернешънъл Асет Банк, Д Банк, ПИБ, ЦКБ, Токуда, ОББ, Инвестбанк и СЖ Експресбанк. В момента ББР е в процес на договаряне на още четири кредитни линии с Банка ДСК, Пиреос банк, Инвестбанк и СИБанк.

Само за месец май, търговските банки са договорили със земеделските производители 111 кредита на обща стойност над 18 млн. лв.

Банката с най-голяма договорена кредитна линия към момента е ОББ с 15 млн. лв. На ПроКредит Банк е предоставена кредитна линия на стойност 10 млн. лв. Шест са банките, които разполагат с финансов ресурс от 5 млн. лв.

Отпускането на кредити по целевата кредитна линия на ББР за оборотно финансиране на земеделските производители стартира в началото на май 2009 г. Заемите, които ще се отпускат на крайните кредитополучатели, са с размер до 500 000 лева. Лихвата от 7.5% по кредита е фиксирана за целия период. Срокът на погасяване е до 18 месеца.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки