Пощенска банка инвестира над 275 000 лв. в отличниците на България

28 Май 2009 г.,zastrahovatel.com

100 осмокласника от цялата страна ще получат стипендии по програмата „Силен старт с Пощенска банка” през 2009 г.

 

Главният изпълнителен директор на Пощенска банка Антъни Хасиотис и заместник-министърът на образованието и науката Ваня Добрева обявиха началото на новото издание на програмата за подпомагане на средното образование „Силен старт с Пощенска банка” на специална пресконференция днес. Повод за събитието бе петата годишнина от старта на програмата, която е първата частна инициатива за подпомагане на средното образование у нас. До момента в рамките на програмата „Силен старт с Пощенска банка” финансовата институция е инвестирала над 275 000 лв. в отличниците на България.

 

През 2009 г. финансовата институция ще награди нови 100 осмокласника със стипендии на обща стойност от 50 000 лв. Тазгодишното издание на „Силен старт с Пощенска банка” започна с откриването на юбилейна фотоизложба пред Националния дворец на културата в София. Домакин на експозицията е Столична община, която любезно подкрепя финансовата институция в честването на годишнината на инициативата.

 

„Вярваме, че в България има много амбициозни и талантливи деца, както и че е наш дълг да ги насърчаваме. Изключителните им постижения трябва да получават признание и подкрепа не само от техните родители и учители, но и от всички нас – институциите, компаниите и цялото общество. Само така можем да се надяваме младите да растат уверени и мотивирани да се образоват и да успяват”, каза по време на пресконференцията г-н Хасиотис.

 

Антъни Хасиотис изрази своята признателност към Министерството на образованието и науката за подкрепата и отзивчивостта през изминалите години. Той подчерта, че благодарение на съвместните усилия на екипите на банката и министерството програмата се радва на подкрепата на ученици, родители, представители на институциите и широката общественост и служи за пример за ползотворно сътрудничество между частния и публичния сектор.

 

Програмата „Силен старт с Пощенска банка” води началото си от 2005 г. и е израз на безусловната вяра на Пощенска банка в знанията, дисциплината и ученолюбието като предпоставки за успешна личностна и професионална реализация в съвременното общество. Ежегодно програмата „Силен старт с Пощенска банка” отличава най-изявените осмокласници от специализираните езикови гимназии и специализираните паралелки в СОУ. Подборът на новите стипендианти ще се извърши въз основа резултатите от външното оценяване от МОН по английски, немски, френски, испански, руски и италиански език след 8-ми клас. Учениците с най-добри постижения автоматично се включват в единна класация за шестте най-разпространени чужди езици, а стоте отличника с най-висок резултат получават от Пощенска банка еднократни стипендии в размер на 500 лв. и почетна грамота.

Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки