Алианц предложи плащане на вноски по застраховки на мобилен ПОС терминал

27.09.2017
Алианц предложи плащане на вноски по застраховки на мобилен ПОС терминал

Клиентите на Алианц България вече могат да правят вноски по застрахователни полици и пенсионно осигурителни партиди, използвайки своите дебитни или кредитни карти. Това стана възможно с новото решение мобилен ПОС терминал за приемане на картови плащания в движение - mPOS на Алианц Банк България.


Първи от предимствата на mPOS се възползват застрахователните дружества и пенсионно-осигурителната компания на Алианц България. „Като част от световния лидер Алианц, пред нас ежедневно стои предизвикателството да бъдем новатори и да задаваме посоката на развитие в сферата на финансовите услуги. В тази връзка нашите застрахователни агенти предлагат още едно допълнително удобство на своите клиенти – плащане на вноска по застраховка или осигурителна партида чрез дебитна или кредитна карта. Само по себе си плащането с карта не е новост, новото е, че плащането вече се случва на място при клиента“, коментира Пламен Ялъмов - председател на Изпълнителния комитет на Алианц България.


Основните предимства на mPOS са удобството и бързината, като целият процес на плащане е изцяло по електронен път. Информацията за извършената трансакция се изпраща на платеца чрез e-mail или SMS, без познатите до момента бележки на хартия. „Фокусът ни е насочен към внедряване на банкови услуги, които отговарят на потребностите на клиентите. С mPOS бизнесът получава удобно решение и по-голяма сигурност при обслужване на място при клиента, като в същото време намалява разходите за управление на парични средства“, коментира Росен Станимиров, изпълнителен директор на Алианц Банк България.


Вече седемдесет застрахователни агента в цялата страна са оборудвани с mPOS, като до края на 2018 г. агентите с mPOS ще достигнат над 400. „Живеем във време на голямо разнообразие от продукти и услуги. Клиентите отдават все по-голямо значение на добавената стойност към продукта. Ако вземем две застраховки с аналогични параметри, но предлагани от различни компании, и направим проучване как те се възприемат от потребителите, ще установим, че едната е предпочитана. Разликата е в качеството на обслужване. Ние в Алианц добре разбираме това и влагаме усилия нашата компания да бъде предпочитана от клиентите, предлагайки все по-добро обслужване. За клиентите е изключително важно да имат възможност да използват различни алтернативи за плащане. Именно mPOS e изборът, който им спестява най-много време“, допълни г-н Ялъмов.


 

 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки