300 човека поставиха световен рекорд на GUINNESS WORLD RECORDS™ по едновременно чукане на дърво – на петък 13-и

03.09.2021
300 човека поставиха световен рекорд на GUINNESS WORLD RECORDS™ по едновременно чукане на дърво – на петък 13-и


ДЗИ превърна деня във весел празник, като покани всички жители и гости на София да отбележат рекордно фаталния петък 13-и. Според нашата традиция чрез чукането на дърво се вдига шум, за да не чуе дяволът плановете ни. А според нас от ДЗИ най-сигурният начин да прогоним злото е като сключим застраховка.

Световният рекорд на GUINNESS WORLD RECORDS™ беше поставен на 13 август 2021 г. пред НДК в гр. София. Броят на участниците дори надвиши необходимите 250 – общо 295 човека, подкрепиха ДЗИ в опита за световен рекорд за най-много хора чукащи на дърво едновременно. 

Поставянето на рекорда премина с предварителен инструктаж и начало в 19 ч., когато водещата Катерина Евро обяви старта и участниците заедно започнаха да почукват върху специални дървени маси, разположени в пространството пред НДК. Чукането на дърво продължи 20 секунди под аплодисментите и с подкрепата на активната публика, сред която бяха Андреа Банда Банда и много гости.

„В ДЗИ целенасочено се стремим да убедим хората, че най-добрата застраховка срещу лош късмет е самата застраховка. За трета поредна година реализираме кампания, която да напомня за най-разпространените суеверия на българите. Чукаме на дърво за късмет и се радваме, че много от участниците се включиха в нашата кампания и се застраховаха днес, което ще им даде сигурност утре“, коментира събитието Мила Миленова, директор „Корпоративни и маркетингови комуникации“ на ДЗИ и кънтри комуникационен мениджър на KBC Груп в България.
 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки