"Медийни рискове" - нова оригинална застраховка на ЗПАД „Булстрад"

27 Юли 2006 г.,zastrahovatel.com

Новаторският начин на работа е характерен за ЗПАД „Булстрад” и той се изрази на практика за пореден път. Не знаем чия е идеята, но тя е изключително интересна и вероятно ще се окаже много полезна. За първи път в България на 18 юли т.г. бе сключена застраховката „Медийни рискове” между дружеството и БТА. Тя ще покрива типични за медиите рискове: клевета, обида, незаконно присвояване на авторство, въвеждане в заблуждение, нарушаване на право върху интелектуална собственост, издаване на чужда тайна. Срокът на полицата е една година, стойността й е 200 лв., а лимитът на отговорност – 50 000 лева. ЗПАД „Булстрад” е готово да приеме предложенията за сключване на застраховката от всяка медия, която желае да се възползва от услугата.

Новата оригинална застраховка „Медийни рискове” въведохме и в България, след като се запознахме със световната практика, е заявил Румен Янчев, председател на УС и изпълнителен директор на ЗПАД „Булстрад” след сключването й с БТА.

 

Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Анализ на дейността на застрахователното дружество"
проф.д.ик.н Христо Драганов, проф.д.ик.н Марин Ней, 1999
orange_li
"Здравно застраховане"
д-р Ирена Мишева ,
orange_li
"Презастраховане"
Христо Драганов, 2001