„Орел-Г-Холдинг” отчете 8.8 милиона лева печалба за финансовата 2005г.

10 Юни 2006 г.,zastrahovatel.com

Това стана ясно от проведените общи събрания на акционерите на холдинга и на дъщерните му ЗК „Орел” АД, ЗК „Орел Живот” АД и БЗОК „Закрила”. На събранията акционерите са приели докладите с отчети на съветите на директорите на дружествата за 2005 година. Да припомним само, че основните акционери в „Орел-Г-Холдинг” са „Орел Консулт” с мажоритарен собственик Добромир Гущеров, германският презастраховател „Мюних Ре” и БУЛБАНК. Холдингът пък е собственик на ЗК „Орел” АД и на ЗК „Орел Живот” АД. Той има участия още в БЗОК „Закрила” и държи 21.45% чрез други дружества от групата, както и 56.9% от „Орел Инвест”.

Печалбата на „Орел-Г-Холдиг” за 2005 година възлиза на 8.8 милиона лева и акционерите са решили да я разпределят, след като бъдат заделени задължителните законови резерви, или конкретно – те ще получат дивидент в размер на 0.20 лв. на всяка акция, която има номинал 1 лев.

 

Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки