ДЗИ - 60-годишна история в застраховането

12 Юли 2006 г.,zastrahovatel.com

Щастливата съдба на ДЗИ

И как няма да е щастлива, щом цели 60-години този мощен застраховател (в по-голямата част от времето единствен по историческо стечение на обстоятелствата) изгради истински храм на българското застраховане. И продължава да нанася светлите черти на образа си и в по-ново време – вече като частен застраховател под талантливото мениджърско ръководство на Емил Кюлев.

Как няма да е щастлива неговата съдба щом, проправи верните и трайни пътища в българското застраховане, изкова безброй професионални кадри, населили и днес всички застрахователни дружества; щом създаде здрави, дълготрайни традиции в застрахователното дело на България, които са в основата и на съвременното наше застраховане.

И най-после – как няма да е щастлива съдбата на ДЗИ, щом през всичките 60 години това име е символ на българското застраховане и е неизменен лидер сред всички участници на пазара.

Те, хората от днешните мениджърски състави на централите на двете застрахователни дружества, управителите на главни агенции и ръководители на агенции от цялата страна, отбелязаха и делово, и празнично славната 60-годишнина на ДЗИ – техния трудов дом и трудовата им гордост.

Те се събраха заедно по този повод в зала „Тракия” на хотел „Хисар” в едноименния град Хисар, на 29 и 30 юни. Срещата, наречена от тях Национално съвещание, откри Валери Алексиев, зам.-председател на УС и изпълнителен директор на ЗПАД „ДЗИ” и ЗПАД „ДЗИ-Общо застраховане”, който поздрави всички присъстващи от името на ръководството и лично от г-жа Весела Кюлева по случай големия празник – 60-годишнината от създаването на ДЗИ, пожелавайки им още много години творчески успехи чрез проявената и досега от тях упорита работа. Той отбеляза радостния факт, че доста от тук присъстващите са отдали основната част от трудовия си живот именно в ДЗИ. А последователите им имат съзнанието и самочувствието, че също работят за имиджа на двете дружества.

Поводът, разбира се, бе празничен, но всеки празник е белязан от труд и резултатите от него. Така започна и празникът в Хисар – макар и още неофициални – и Валери Алексиев, и Румяна Петкова, директор „ОБща методология, планиране и анализ” на ЗПАД „ДЗИ” и на ЗПАД „ДЗИ- „Общо застраховане”, се спряха на очерталите се резултати по различните показатели в изпълнение на плановете по видове браншове и по главни агенции през 5-те месеца на 2006 година.

Пожелавайки на всички да продължат да работят с досегашния си хъс за прославата на марката „ДЗИ”, г-жа Петкова изтъкна водещите позиции и на двете застрахователни дружества по официалните данни за първото тримесечие на тази година. Този радостен факт публикува и в. „Застраховател прес” в миналия си брой и прогнозира, че „ако мениджърите успеят да съхранят темпа на развитието на ЗПАД „ДЗИ-Общо застраховане”, в края на годината то ще прескочи границата от 100 млн.евро приходи.” Ако това се случи и със ЗПАД „ДЗИ”, дружеството ще продължи да е лидер по продажби на почти всички видове застраховки.

Тъй като данните са още неофициални, г-жа Румяна Петкова се спря съвсем накратко на резултатите по отделните браншове на двете дружества и на съответните главни агенции през 5-те месеца на т.г. Тя обаче убедено заяви, че ако продължават да се трудят и да получават резултати като тези досега и през следващите месеци, ДЗИ ще приключи и юбилейната година по най-добрия начин и ще продължи напред.

След нея думата взимаха и директори на дирекции, и началници на отдели, които разкриваха състоянието на техните структури и споделяха намеренията си за това какво ще постигнат в следващите години и най-вече до края на 2006-а.

В своеобразен разговор се превърна диалогът между управителите на главни агенции и ръководители на агенции от различни градове и г-н Недялко Чандъров, председател на УС и изпълнителен директор на ЗПАД „ДЗИ” и на ЗПАД „ДЗИ-Общо застраховане”, по конкретни сегашни проблеми и поставени цели за утрешни техни завоевания на застрахователния пазар. Обикновено те завършваха с изявленията, че целта е една – трите букви „ДЗИ” да са все така начело при всяко класиране на застрахователните дружества в България, което им пожела и г-жа Румяна Петкова.

Така наречената делова част даде началото и на празничното настроение. В самия й край Валери Алексиев награди със златни и сребърни значки „60 години ДЗИ” и с грамоти ръководители и служители на двете дружества, отдали десетки години от трудовия си живот на тяхното развитие. Особено приятна бе изненадата за нас награждаването лично от г-н Недялко Чандъров на Петър Андасаров, директор на в. „Застраховател прес”, със златната значка „60 години ДЗИ” за неговите заслуги вестникът да отразява пълноценно дейността на двете дружества и приноса на неговите екипи за устояването на лидерските им позиции през годините на неговата досегашна история. Както и за личното му съпричастие към съдбата на ДЗИ.

А нали с тези думи започнахме нашия репортаж – щастлива е съдбата на ДЗИ. Значи щастливи са и хората, посветили трудовия си живот на неговото име. Затова имаха право да се веселят тази вечер. Тържествената вечеря и цялото веселие с музика и хора, с много наздравици, бе в ресторант „Престиж” на хотелския комплекс. Най-тържествени бяха миговете, когато Недялко Чандъров и Валери Алексиев разрязаха шестетажната торта, а всички присъстващи пяха „Многая лета” и вдигнаха наздравица за следващите щастливи празници на ДЗИ. И непременно, неотстъпно с лидерски места на застрахователния пазар.

Петър Андасаров

 

Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки