Застрахователни компании „Български имоти” АД отчитат 47,96% ръст на премиите

12 Юни 2006 г.,zastrahovatel.com
На 09.06.2006г. се проведоха редовните годишните Общи събрания на Застрахователни компании „Български имоти” АД, член на Vienna Insurance Group (VIG).  Бяха приети отчетите на Управителния съвет на компаниите. Двете застрахователни дружества бележат увеличението от 47,96 % спрямо предходната 2004 г., което е почти два пъти повече от средния ръст на застрахователния пазар в България за този период и допринася за увеличението на пазарния дял на компаниите.
 Като втора точка бяха приети годишните финансови отчети на компаниите. На Общото събрание присъства и представител на експерт-счетоводителите KPMG Николай Гърнев, които са проверили приетите годишни финансови отчети.
 Също така Общото събрание взе решение за разпределението на годишния резултат на двете компании.
 Както Управителният, така и Надзорният съвет бяха освободени от отговорност по надлежния ред.
 За експерт-счетоводители, които ще проверяват годишните финансови отчети на двете застрахователни компании за 2006г., съгласно чл. 248 от Търговския закон, бяха избрани KPMG.
 Общото събрание проведе и избор на длъжностите ръководител на специализирана служба за вътрешен контрол и отговорен актюер на дружествата съгласно съответните разпоредби на влезлия в сила от началото на 2006г. Кодекс за застраховането. За ръководител на специализирана служба за вътрешен контрол бе избрана Тихомира Методиева, за отговорен актюер - Ясен Матеев. И двамата са дългогодишни служители на компанията и са с доказани качества и професионализъм

Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки