Цветанка Крумова: Разумна подписваческа политика, добро презастрахователно покритие – това е марката “Армеец”.

13 Май 2006 г.,zastrahovatel.com

За мен е чест и удоволствие да бъдем заедно тази вечер и да празнуваме десетгодишнината на застрахователно акционерно дружество “Армеец”. Един известен финансист е казал, че в света на бизнеса се вижда по-ясно в огледалото за обратно виждане, отколкото в предното стъкло. А годишнината винаги е повод да погледнем назад. Десет години са период достатъчно дълъг за една компания да извоюва място на пазара, но е недостатъчен, за да разкрие тя целия си потенциал.

С тези думи се обърна към многобройните гости на изискания коктейл, състоял се на 3 май 2006 г. в зала “Мусала” на столичния хотел “Хилтън” по повод годишнината, г-жа Цветанка Крумова – изпълнителен директор на дружеството.

Сред официалните гости на празничното събитие бяха генерал-лейтенант Атанас Запрянов - понастоящем заместник-началник на Генералния щаб на Българската Армия по ресурсите, а от 1 юни - военен представител на БА в делегацията на Република България в НАТО; инж. Велизар Стоилов - заместник кмет на София; председателят на УС на Българо-руската търговско-промишлена палата доц. д-р Желю Добрев; председателят на Форум “България Русия” Светлана Шаренкова; председателят на Софийската търговско-промишлена палата Георги Чернев; представители на Гаранционния фонд, на Асоциацията на българските застрахователи, на Националното бюро на българските автомобилни застрахователи, на водещите медии, застрахователи и застрахователни брокери, банкери, партньори.

За доброто настроение на гостите се грижеха виртуозните изпълнителки от дамския квартет “Стрингс”.

(В. “Застраховател прес” помести репортаж от събитието в предния си брой. Както съобщихме в него, предвид невъзможността да поберем повече материали от празника и за юбилея на ЗАД “Армеец”, в настоящия брой публикуваме словото на г-жа Крумова и поздравителните адреси от министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров и от столичния кмет Бойко Борисов.)

За тези години и особено за последните три ЗАД “Армеец” постигна много, каза още в словото си г-жа Крумова. За това мога да говоря първо като човек, който познава компанията още от самото начало, през 1996 г., когато тя се създаваше, когато се създаваха първите й продукти, когато се учехме да ги продаваме, когато започна първото лицензиране на застрахователните компании през 1998 г. Началото беше трудно като всяко начало, имаше и много усилия, имаше и много подкрепа от страна на учредителите.

За следващия етап мога да говоря не като човек на компанията, а като човек в застрахователния бизнес, който внимателно следи развитието и процесите на този пазар. Факт е, че в последните години “Армеец” завоюва достойно име на професионална и стабилна компания, водеща в автомобилното застраховане и постигаща високи ръстове в премийния приход.

А сега, когато отново съм в “Армеец”, мога да бъда горда, че се завърнах в най-динамично развиващата се компания на българския пазар.

Разумна подписваческа политика, добро презастрахователно покритие – това е марката “Армеец”.

Уважаеми клиенти, партньори и приятели, които присъствате тук. Искам специално да се обърна и към вас, за да ви благодаря, че ни се доверихте. Това, че ни уважихте с присъствието си, е потвърждение, че сме на прав път в нашата работа. Нашето призвание и отговорност е да осигуряваме вашето спокойствие, вашата сигурност и финансова стабилност. Уверявам ви, че сме приели предизвикателството да продължим да го правим и в следващите десетилетия.

Ще продължим да го правим - със СМЕЛОСТТА, СИЛАТА И ВАШЕТО ДОВЕРИЕ, които са част от нашата марка и които са намерили израз в прекрасното произведение на Георги Чапкънов, което посветихме на този празник.

Ще се обърна специално и към вас, уважаеми колеги от застрахователния бранш, и към нашите посредници и нашите служители! Имам две послания и две пожелания за вас.

Първото е: ЗАСТРАХОВАТЕЛНА КУЛТУРА. Това не е нещо, което ни се полага, това не е нашето извинение. Основа на културата е информираността, ясните правила, почтеността. Да бъдем храбри, твърди и почтени в работата си - това е нашата отговорност пред обществото.

Второто ми послание е: НАШЕТО ЕВРОПЕЙСКО БЪДЕЩЕ.

България географски принадлежи към Европа и по дългия път, който вече е извървян, ни остават последните крачки, за да бъдем европейски застрахователи. Пожелавам го на всички в нашия бранш.

Обръщам се и към представителите на нашите акционери, както и към представителите на държавната и местната власт. Искам да ви кажа, че нищо велико в света не се е постигнало без ентусиазъм. А ние в „Армеец” имаме идеи, амбиции и възможности, за да продължим това възходящо развитие и ви благодарим за тази възможност.

Уважаеми гости, приятели, дами и господа! Уверявам ви, че виждаме ясно своето бъдеще през челното стъкло на автомобила си. Вие също виждате това от рекламата на нашата застраховка “Каско”. Основание за това ни дават опитът на компанията и професионализмът на нашите служители в съчетание с очакванията ни средата, в която се развиваме, да става все по-добра с влизането ни в европейската общност.

Бъдещето е пред нас и имаме силата и увереността то да е прекрасно като този празник.

Приветствието си г-жа Крумова завърши с пожелания за здраве и успехи на всички присъстващи.

След приватизирането й през 2002 г., ЗАД “Армеец” с бързи темпове се наложи на пазара като една от най-бързо развиващите се в сектора. Докато през 2002 г. премийният приход беше 6.360 хил. лв., за изминалата 2005 г. са реализирани 44 700 хил. лв. приходи от застрахователни премии. Зрелост и лидерски позиции в няколко застрахователни сектора и една осъзната мисия са важна предпоставка за растеж и ефективност и в бъдеще, и днес.

През 2006 г. компанията стана носител на престижния приз „Финансов продукт на годината” за застраховката „Защитен дом”, получен на международното финансово изложение „Банки Инвестиции Пари” в Пловдив през февруари т. г.

Основа на успеха на компанията са органичността на растежа и високата сигурност на развитие, стабилната й презастрахователна програма с водещи международни партньори и широката и активно действаща агентска мрежа.

Дружеството задълбочава своя професионализъм в областта на военното застраховане, разработвайки продукти и услуги, предназначени за Българската армия, които са плод на дългогодишни съвместни усилия и с нейни специалисти. Израз на признание за високото ниво на постигнатото от компанията в тази област е награждаването на ЗАД “Армеец” с Плакет на Генералния щаб на Българската армия - голям, като в заповедта на началника на ГЩ на БА е посочено, че наградата е „за постигнати значителни успехи в развитието на застрахователната и презастрахователната дейност, за оказвано съдействие и помощ на поделения от Българската армия”.

Успехът на компанията днес, утвърждаването й на застрахователния пазар с професионализъм и авторитет, бе изтъкнато в поздравителните адреси от министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, от кмета на София Бойко Борисов, от началника на ГЩ на БА генерал Никола Колев, от началниците на главните щабове на ВВС и Сухопътните войски, от председателя на КФН Апостол Апостолов, от председателя на УС на АБЗ Даниела Конова, от председателя на УС на Българо-руската търговско-промишлена палата доц. д-р Желю Добрев, от председателя на Форума „България-Русия” Светлана Шаренкова, от председателя на Софийската търговско-промишлена палата Георги Чернев и много други колеги, партньори и приятели на компанията.

Славимир ГенчевИзпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки