Застраховка на Алианц осигурява смяна на спукана гума на автомобил на пътя и техническа помощ за подаване на ток

18 Ноември 2016 г.,zastrahovatel.com


Със сигурност всеки от нас е изпадал в неприятна ситуация на пътя, поради настъпила техническа повреда или пътно-транспортно произшествие. В такъв момент се налага да търсим някой, който да ни помогне. От „Алианц България“са помислили за това със застраховката си „Помощ при пътуване – Автоасистанс“. Полицата осигурява денонощна техническа помощ на катастрофирал или повреден автомобил, а при необходимост и медицинска помощ на пътниците в него, независимо в коя точка на България  се намира автомобилът. 


От м. ноември Алианц България предлага на клиентите си нови допълнителни покрития по застраховка „Помощ при пътуване – Автоасистанс“ за България, които нямат аналог в страната.  


Ново допълнително покритие по застраховката е смяната на място на увредена гума (заедно с джантата). При невъзможност да се извърши, поради липса на резервна гума или инструменти, Алианц осигурява транспорт на автомобила  до най-близкия подходящ автосервиз, вулканизатор или специализиран магазин, където може да бъде извършен ремонт или закупуване на нова гума. Разходите за самия ремонт или покупката на нови гуми и джанти са за сметка застрахования. 


Другата новост е покриване на разходите за осигуряване на техническа помощ за подаване на ток за стартиране на автомобила при проблем с  акумулатора, а при невъзможност да се стартира – транспорт до най-близкия подходящ  автосервиз. 


„Разработването на допълнителните покрития е продиктувано от нарастващата  потребност на клиентите от оказване на подобни услуги. Повечето нови автомобили вече не са оборудвани с резервна гума и при инцидент на пътя това би създало неприятности на много шофьори. Считаме, че двете нови покрития са своеобразен комплимент към дамите и  биха били чудесен и предпочитан подарък, осигуряващ им така необходимото спокойствие и увереност  на пътя“, коментира Милен Иванов – заместник изпълнителен директор на ЗАД Алианц България. 


При наличие на застраховка „Гражданска отговорност” на автомобилистите „или Каско“ в компанията полицата „Автоасистанс“ с новите допълнителни покрития струва 55 лева на година. 


„Уверени сме, че с новото разширение на покритите рискове Алианц ще затвърди лидерските си позиции на пазара на този вид застраховки и заедно с клиентите с увереност ще посрещнем новите предизвикателствата на пътя“ – допълни г-н Иванов.
Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки