Наводненията в Луизиана са причинили щети за над 8,7 млрд. долара

08 Септември 2016 г.,zastrahovatel.com
80% от останалите без дом нямат застраховки


Губернаторът на Луизиана Джон Бел Едуардс заяви, че наводненията в неговия щат през август са причинили щети за повече от 8,7 млрд. долара и че сумата ще расте, тъй като оценката на разрушенията по пътищата и друга обществена инфраструктура продължава, предаде Асошиейтед прес.

Офисът на губернатора разпространи вчера писмо, което той е написал до президента Барак Обама. В него Едуардс иска от Конгреса да одобри този месец федерална помощ от 2 млрд. долара за Луизиана за възстановяване на жилищни сгради, икономически обекти и инфраструктура.

Буря, връхлетяла щата на 12 август, донесе най-големите наводнения в САЩ след супербурята Сънди, която удари източното крайбрежие през 2012 г.

Едуардс каза, че от сегашната стихия са пострадали повече от 55 хиляди къщи. 80% от собствениците нямат застраховка и повечето са хора с ниски и умерени доходи, а 20% са наематели.

Нанесени са щети за около 2,2 млрд. долара на сгради, съоръжения и инвентар, допълва Едуардс. По предварителна оценка са разрушени около 30 щатски шосета и ще бъдат инспектирани 1400 мостове.

Земеделските загуби в щата по груби изчисления са за над 100 млн. долара.

Източник: Investor.bgИзпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки