Тримесечната печалба на Munich Re спадна с по-малко от очакванията

30 Август 2016 г.,zastrahovatel.com

Вторият най-голям презастраховател в света Munich Re обяви печалба за второто тримесечие, която се оказа над очакванията на анализаторите, въпреки че регистрира по-големи претенции от природни бедствия и извърши разходи по преструктуриране на звеното си за застраховане Ergo, пише Bloomberg.

Нетната печалба се смалява до 974 млн. евро от около 1,1 млрд. евро година по-рано. Това е повече спрямо прогнозираните средно 479 млн. евро от осем анкетирани от агенцията анализатори. Базираната в Мюнхен компания потвърди годишната си цел за печалбата от 2,3 млрд. евро, след като я понижи през май.

Сметката на Munich Re за претенции от застрахователни събития нарасна през второто тримесечие заради наводнения в Европа и пожари в Канада. И все пак загубите на индустрията от подобни природни бедствия са в унисон с 10-годишната средна за първите шест месеца на годината, сочат данни на Munich Re.

В резултат на това търсенето на презастраховане, което застрахователите си осигуряват, за да се предпазят от рискове, все още е ниско, което потиска цените.

През юни ръководеният от Николаус фон Бомард презастраховател заяви, че годишната му печалба ще включва разходи за преструктуриране на губещото поделение Ergo в размер на 1 млрд. евро. Ergo е вторият най-голям застраховател в Германия.

Като част от плана базираното в Дюселдорф звено ще трябва да намали работната си сила с близо 13% и да модернизира компютърните си системи. Промяната се очаква да намали печалбата на Munich Re с близо 300 млн. евро тази година.

От началото на годината акциите на компанията поевтиняват със 17% на борсата във Франкфурт. Пазарната й капитализация е около 25 млрд. евро.


Източник:Investor.bg
Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки