Постоянни адреси за бездомните хора, за да могат да получат достъп до здравно осигуряване

28 Юли 2016 г.,zastrahovatel.com

Холандското правителството и Асоциацията на холандските общини постигнаха споразумение за локализиране на всички бездомни хора в страната с цел даването им на постоянен адрес. Това се прави за осигуряване на достъп до здравно осигуряване и медицинска помощ, за което е нужно да имат поне постоянен адрес.


Министърът на общественото здраве Едит Шиперс също е за създаване на "извънредна  програма", по която хората ще получат здравното обслужване, от която се нуждаят, дори и ако те не разполагат с необходимите документи. След лечението  ще им бъде  даден пощенски адрес и здравна осигуровка.


Министърът на  сигурността и правосъдието Ард ван дер Штейр ще гарантира, че няма да има затворник, напуснал затвора без здравна осигуровка. Това също трябва да помогне за намаляване на броя на хората без здравно осигуряване.


Правителството също така работи със здравни осигурители, за да се създадат достатъчно места за лечение на хора с умствени или психични  проблеми, така че те да получат грижите, от които се нуждаят, преди да се появят проблеми.
Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки