Застрахователи се готвят за прехода към новата такса на щата Нов Южен Уелс, Австралия

20 Юли 2016 г.,zastrahovatel.com

Застрахователите са готови да преминат към новата система на щата Нов Южен Уелс, Австралия, за финансиране на дейностите по противопожарна и аварийна  безопасност чрез въвеждане на такса върху недвижимите имоти, след като парламентът прие  премахването на съществуващата такса върху застрахователните полици.


Застрахователите ще коригират размера на такса аварийни дейности, която застрахованите са длъжни да плащат, докато таксата за имот не бъде определена и плащана по тарифи, които ще бъдат въведени на 1 юли 2017 г.


ICA и нейните членове са ангажирани с осигуряване получаването на намаленията за своите клиенти, произтичащи от премахването на такса аварийни дейности.


Според ковчежника на Нов Южен Уелс Гладис Бережиклян новата такса  ще помогне за намаляване на високите за щата нива на подзастраховане в държавата и ще разпредели по-справедливо тежестта на финансирането на противопожарните и аварийни дейности.


Чрез премахването на таксата върху застраховките ще се намалят и разходите за сключването им, което ще даде възможност на повече хора и бизнес организации да се застраховат, за да защитят имотите си от пожари, наводнения, урагани и други природни бедствия.


Съществуващата в момента такса оскъпява жилищните застраховки с 20% и тези на търговски обекти с 40%.


Около 36% от домакинствата в Нов Южен Уелс нямат застраховка.


Според ICA замяна на съществуващата такса върху застрахователните полици ще доведе до допълнителни приходи за щата в размер на 84 млн. долара.
Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Капиталовите системи: Ролята им за решаването на пенсионния "
Българската асоциация на дружествата за допълнител,
orange_li
"Застраховане"
Христо Драганов Йордан Близнаков, 2000
orange_li
"Книга за парите"
Методи Христов Станимир Христов, 2002