Какво искат бизнес дамите? Надежден и точен застрахователен съвет

01 Юли 2016 г.,zastrahovatel.com

Women's History Month е ежегодно отбелязван месец на жените, през който се подчертава приносът им в историята и съвременното общество. Празнува се през март в САЩ, Великобритания и Австралия, свързан с Международния ден на жената - 8 март.


Insurance Information Institute (I.I.I.), САЩ.  Отбелязва месеца на жените, като предлага шест начина за защита на бизнеса.


Жените са направили големи крачки в света на бизнеса през последните няколко десетилетия. Бизнес застраховките са от съществено значение за защита на спечеленото от тях.


Преди четиридесет години жените притежават само 5% от всички малки предприятия в Съединените щати. Днес те притежават 33%, като генерират приходи от  1,5 трилиона $ и осигуряват работа на над 7,9 милиона души. Между 1997 г. и 2015 г. броят на фирмите, собственост на жени, се увеличават със 74%. И по-голямата част от фирмите, стартирали през 2014 г., са били собственост на жените от малцинствата.


Като признание за месеца на жената I.I.I. препоръчва шест стратегии, които да гарантират финансовата защита на бизнеса:


1. Оценете рисковете си. Какъв бизнес активи притежавате? Имате ли служители? Какво е естеството на вашия бизнес? Тази моментна снимка ще помогне на застрахователите да дадат  препоръки относно вида покритие, отговарящо на вашите бизнес нужди.


2. Намерете точния застраховател. При сключване на застраховка повечето бизнес собственици използват застрахователен брокер – намерете някой, който е запознат с рисковете, свързани с конкретния ви бизнес. Квалифицираният брокер ще ви помогне със събирането на  цялата необходима информация и попълването на документи необходими за сключване на полица, както и ще помогне при избора от различни опции.


3. Сравнете цените. Като общо правило поискайте предложения за застраховки от поне три различни компании. Опитайте се да намерите полици, които предлагат подобен обхват, така че да могат ясно да бъдат сравнени  цените.


4. Оценете застрахователите, полиците и услугите. При закупуване на бизнес застраховка цената е само един от важните елементи. Уверете се, че потенциалният застраховател е почтен и в добро финансово състояние. В допълнение прегледайте и сравнете полиците в дълбочина. Дали една полица има изключения, които други нямат? В случай на съдебен спор застрахователят предоставя ли адвокат, или ви компенсира с разходи за адвокат по ваш избор?


5. Намалете премиите. С избор на по-високо самоучастие може значително да намалите премиите си. Това е особено важно за стартиращи предприятия, които са с нисък начален  капитал.


6. Ежегодно преглеждайте рисковете си и застрахователните полици. Говорете с вашия застрахователен консултант преди подновяването на полиците, за да бъдат определени евентуални корекции, които да се направят. Ако вашият бизнес се разширява, придобили сте ново оборудване или сте започнали работа с контрагенти  в международен план, може да се наложи включване на нови рискове, които изискват по-високо застрахователно покритие.


 


Не пренебрегвайте тези покрития


Застраховката „Живот” е от жизненоважно значение за всеки бизнес - както лична, така и корпоративна. При преждевременна загуба на живот застрахователната полица може да замени доходите от бизнеса ви и да защити семейството ви. В случай на смърт на собственик, съдружник или ключов служител застраховката „Живот” ще се погрижи за вашия бизнес.


Друго ключово покритие е застраховка за инвалидност. Два пъти повече хора ще бъдат инвалидизирани по време на кариерата отколкото умират, преди да се пенсионират. Защита на доходите на собствениците на малък бизнес е от решаващо значение за дългосрочната сигурност на собственика и на компанията, ако те не могат да работят поради нараняване или заболяване.


 
Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки