Таксиметровият алианс на Торонто, Канада, иска шофьорите на Uber да предоставят доказателство за наличие на застраховка

01 Юни 2016 г.,zastrahovatel.com

Бихте ли приели на доверие думата на Uber шофьор, че разполага с необходимата застраховка. Таксиметровият алианс на Торонто (ТТА) твърди, че на компанията за споделено пътуване не може да се разчита, че постъпват честно и затова следва да се изисква да докажат наличието на застрахователно покритие, преди да им се позволи да оперират в града.


TTA твърди, че новото предложение на Комитета по лицензиране и стандарти при общината на гр. Торонто е твърде небрежно към  застрахователните изисквания към Uber, което изисква техните водачи единствено да предоставят доказателство за наличие на застраховка на работодателя си, докато другите таксиметрови шофьори предоставят застрахователни полици пред общината, за да могат да си подновят лиценза.


Дали предложението на Комитета по лицензиране и стандарти ще бъде прието, ще се реши до края на месеца, като преди това общинският съвет първо ще реши дали на Uber  ще бъде дадено разрешително да извършват дейност в града. От Uber твърдят, че предложението  е твърде строго, тъй като също изисква водачите да плащат такса за  лицензиране от  20 000 канадски долара, която не подлежи на връщане, както и да сключи застраховка, покриваща 2 милиона канадски долара лична отговорност, и застраховка на дейността за 5 милиона канадски доларa отговорност.


Пазарът на застраховки, предназначени за споделено пътуване, е  неконкурентен в Канада. Застрахователната компания Aviva е единствената, която предлага покритие,  и то само до 20 часа седмично. TTA твърдят, че водачите няма да успеят да сключат допълнително покритие.


Продуктът на Aviva е предназначен за шофьори на Uber на непълно работно време.


Uber са заплашени да не получат разрешение да извършват дейност в града, при условие че предложението не се превърне в подзаконов акт. В момента в Торонто има 20 000 Uber шофьори на пълно работно време.
Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки