ЗАД „Армеец” отбеляза 20-годишния си юбилей

27 Май 2016 г.,zastrahovatel.com


 

Компанията благодари на своите партньори с грандиозно шоу по повод годишнината си

 

Група „Фондацията“, квартет „Интро“ и ансамбълът и оркестърът на Гвардейската армия превърнаха събитието по повод 20-я рожден ден на ЗАД „Армеец“ в истински празник за над 500 партньори, клиенти, служители и приятели на компанията. Годишнината от създаването на застрахователното дружество беше отпразнувана в зала Арена Армеец вечерта на 19 май. Заедно със ЗАД „Армеец“ юбилея отбелязаха водещи фигури от бизнеса, банкери, застрахователи, както и представители на светския елит.

„Радваме се и ви посрещаме на днешната вечер - празнуването на 20-ата годишнина от създаването на компанията. Благодаря, че сте тук, аз съм Владимир Сиркаров, част от екипите на Bloomberg TV Bulgaria и Bulgaria ON AIR. Днес имам привилегията и честта да съм водещ на празничната програма. Определено 20 години са доста, 20 години, изпълнени с доста професионализъм, изграждане на много партньори, на доверие между компанията и клиентите, което определено е приоритет и оттук насетне. Доста си мислих днес какво означава 20 години. Определно дори и да поддържаш едно ниво е необходимо много професионализъм, за да изградиш доверие между клиентите и теб. А когато говорим за динамично развитие, каквото определено виждаме в развитието на застрахователно дружество „Армеец”, то това е още по-важно и това не са само думи, защото фактите го показват. Не само това, тук със сигурност има доста хора от застрахователния бизнес, конкуренцията в последните години определено се разширяваше и бих казал, качеството се подобри, а знаем, че с една качествена конкуренция се постига много по-ефективен и ефикасен пазар.

„Армеец” неотлъчно следва девиза си „Храбро, твърдо, почтено” и днес с гордост празнува своето удовлетворение от постигнатите резултати. Приемате нашия подарък под формата на прекрасно организираната вечер, с която ви приветстваме за добре дошли и се надявам да си изкарате приятно.”

Веднага след кратките приветствени слова от водещия на празничната вечер думата беше дадена на г-жа Цветанка Крумова, изпълнителен директор на ЗАД „Армеец”:

„Уважаеми колеги, уважаеми гости, приятели, партньори, добре дошли на нашето тържество по повод на 20-годишнината на ЗАД „Армеец”. Ако вярваме, че една организация, една фирма има нещо общо с човешкия организъм, който се ражда, развива се и се променя, то „Армеец” след едно динамично развитие и много промени на 20 години вече стъпва в своята зрялост, така както един човек на 20 години встъпва в зрелостта. И доказателство за това беше получената преди два дни награда за компанията на Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи, Фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” за „Застраховател на годината 2015 г.”. Но за да не си мислите, че това е нещо нагласено или нещо, което сме си поръчали по повод на 20-ата годишнина, вместо да ви държа дълги речи и умни слова, аз съм си подготвила да ви прочета наградите и признанията, които застрахователна компания „Армеец” е получила във всичките тези години, без да твърдя, че това е изчерпателният списък.

2006 г. и 2008 г. ние получихме признание на марката си като Superbrands и Бизнес Superbrands. На Международното финансово изложение „Банки, инвестиции, пари”  три години ние печелим „Финансов продукт на годината” - през 2006 г. за застраховка „Защитен дом”, през 2008 г. за комбинираното покритие „Каско” и „Каско удължена гаранция” и през 2009 г. пак за комбинирано покритие „Помощ при пътуване в чужбина” и „Отмяна на пътуване”. През 2008 г. награда на Българската асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи за „Коректен застраховател в общото застраховане”. Сдружение „Туризъм и отдих” - „Застраховател с най-голям принос за повишаване на конкурентоспособността на туристическия продукт” - 2011 г. „Най-коректен застраховател при изплащане на обезщетения при имуществени щети” през 2012 г. - това е награда на Българската асоциация на застрахователните брокери. Отново награда на брокерската асоциация - „Застраховател с най-добри продукти в общото застраховане” през 2011 г.

Три години подред „Армеец” попада в класацията на SeeNews TOP 100 застрахователи на Централна и Източна Европа - през 2013 г. ние сме на 20-о място в тази класация, 2014 г. - 21 място, и 2015 г. - на 20-о място.

Получихме признание и на World Finance Global Insurance Awards - „Най-добър застраховател в общото застраховане в България” - 2014 г. и 2015 г. През 2015 г. спечелихме и сертификат „Застраховател на обществото” - 1-во място, на Асоциацията на българските застрахователи и на Българската асоциация на застрахователните брокери. През 2015 г. станахме „Любима марка” - 1-во място в категория „Застрахователни компании и брокери”. И през 2014 г. бяхме удостоени от Фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски”, Висшето училище по застраховане и финанси и Асоциацията на българските застрахователи като „Застраховател на годината за 2014 г.”  в категорията „Най-динамично развиващо се дружество”. И, естествено, следващата стъпка беше да вземем голямата награда, за която вече ви казах „Застраховател на годината за 2015 г.” в категория Общо застраховане.

И сега трябва да кажа на кого да благодарим за всичко това. На първо място благодарим на всички наши служители. Благодаря и се покланям! На всички колеги, които работят в нашата компания, които отдават своите усилия и своя труд, за да постигаме такива добри резултати. Разбира се, благодарим на нашите клиенти, на нашите партньори, било те сервизи, доставчици на различни услуги, няма да изброявам. Моля, ако някой се чувства пропуснат да извика и да си вдигне ръката. Благодаря ви от все сърце, вие всички допринасяте за нашите успехи. Благодаря на нашите акционери и не на последно място благодаря на колегите от другите застрахователни дружества. Ще цитирам един колега от церемонията „Застраховател на годината за 2015 г.” преди два дена, който каза „Благодарим на конкуренцията за това, че ни държи будни, за това, че ни държи под напрежение, за да можем да постигаме успехи”. Благодаря ви, колеги! Благодаря на всички, надявам се да прекарате една прекрасна вечер с нашето тържество, с чудесната програма, която сме ви подготвили и наздраве!

Отново мястото на сцената зае водещият на празничната вечер:

„Уважаеми гости, застрахователна компания „Армеец” освен професионален и коректен играч на застрахователния пазар винаги е била активен участник в обществения живот в България. Ангажираността с различни социалноотговорни кампании и организации е част от философията на дружеството като цяло. Компанията подкрепя организацията „Зелени балкани” като от 2013 г. насам символ на „Армеец” се превърна ловният сокол. Дружеството дарява по 50 ст. от всяка сключена полица „Каско” за популацията на ловния сокол в България.

Застрахователното дружество доказва и своята социална отговорност, след като миналата година взе престижната първа награда за „Застраховател на обществото” по проекта „Родолюбие”.

„Армеец” подкрепя също така и българската култура и спорт, Българската карате и киокушин федерация, българския мотоциклетист Мартин Чой, Софийската опера и разбира се, в никакъв случай и не на последно място, Гвардейския представителен духов оркестър.”

Малко по-късно стотиците гости имаха възможността да се насладят на изпълнението на Гвардейския представителен духов оркестър.

 

След кратката музикална пауза думата отново имаше водещият: „Определено това е един момент, в който се правят равносметки. Равносметки за изминалите години и за успехите, но, разбира се, и за препятствията, които е трябвало да бъдат преодолявани. Със сигурност има и копнеж и мечти за бъдещето и бъдещите успехи. Фундаментът една компания да бъде успешна определено са нейните служители. Екипът е основната движеща сила за постигането на успехите и в миналото, но и в бъдеще на застрахователна компания „Армеец”. И именно в този контекст каня отново тук на сцената г-жа Крумова, за да връчи три изключително престижни награди, свързани с най-дългогодишните служители в компания „Армеец”.

Думата беше дадена на изпълнителния директор на компанията г-жа Цветанка Крумова:

„Преди да пристъпя към наградите, трябва да си довърша речта. Пропуснах специално да отбележа благодарността си към всички застрахователни брокери. Благодаря ви за това, че вие сте нашите ръце, вие сте нашите служители. Благодаря ви!

Също така, когато изброявах наградите, които има „Армеец”, пропуснах да отбележа наградите на нашите спортни отбори и по-специално на нашия отбор по футбол. Трябва да ви кажа, че в моя кабинет има повече от 10 купи за първенства, които е спечелил отборът ни по футбол, а имаме и отбор по ски, благодаря и на тях. Ние имаме едни млади, амбицирани и прекрасни служители.

„Армеец” е на 20 години,  ако някой не знае, през 1996 г. аз също бях част от създаването на „Армеец”. През 1996 г. дружеството беше учредено от Министерство на отбраната и две български застрахователни компании. И аз като представител на една от застрахователните компании бях член на първия управителен съвет на компанията. Върнах се в сегашното ми качество след десет години. Но има трима наши служители, които са от първия ден на компанията. На първо място това е нашият главен счетоводител г-жа Юлия Станева. За съжаление тя в момента е болна и не може да приеме наградата, но аз искам да изразя нашата благодарност към нейните усилия през всичките тези години, от първия ден досега, като главен счетоводител. Надявам се, че тези, които присъстват, ще й предадат.

Другият човек, който е от първия ден на компанията, е нашият касиер - г-жа Тамара Руменова.

И третият служител е от тези служители, които не се появяват по телевизията, но всъщност тези 20 години се дължат на тях - г-жа Нели Христова.”

След като бяха връчени отличията на най-дългогодишните служители на ЗАД „Армеец”, на сцената излезе група „Фондацията“. Членовете на рок групата Кирил Маричков („Щурците”), Иван Лечев (ФСБ) , Дони (Дони и Момчил),  Славчо Николов (Б.Т.Р.) и Венко Поромански (екс-„Те”) забавляваха до късно стотиците гости с незабравимите и обичани български хитове. 

Кулминацията на вечерта настъпи с разрязването на празничната торта, а в знак на благодарност към партньорите и клиентите домакините подариха специален плакет на всеки гост.

 


 

МИСИЯ

 

Грижа за клиентите - ЗАД „Армеец” води целенасочена политика за налагане на високи стандарти в качеството на клиентското обслужване. Стреми се да надхвърли очакванията на клиентите чрез точност и бързина при сключване на полиците, навременно и адекватно изплащане на застрахователните обезщетения. Дружеството развива дистрибуционните канали с цел постигане на близост до потребителите, осигурява гъвкави и навременни решения с ориентирани към клиента застрахователни продукти. Професионализъм в работата - компанията залага на компетентност и безупречност в работата за спечелване доверието на потребителите на застрахователни услуги. Бизнес етика в отношенията с колеги и партньори - водещи принципи в работата с колеги и партньори са спазване на етичните норми, чувство за отговорност, лоялност и колективен дух, активно присъствие на застрахователния пазар в страната.

 

ВИЗИЯ

 

Различното, „новото” развитие на „Армеец” започва през 2002 г., когато „Химимпорт” придобива мажоритарен дял в дружеството. Днес „Армеец” е вече утвърдена и добре позната марка на българския пазар.

 

ЦЕЛИ

 

Целите, които „Армеец” следва през годините, са да се развива с изпреварващи пазара темпове, като запазва диверсификацията на портфейла си и поддържа финансовата стабилност на компанията. Нашият принцип е, че всеки проблем има решение, че моралът е задължителен, а формулата за нашия успех е: „Ясно и точно дефиниране на целите и мотивацията на екипа”.

 

ЦЕННОСТИ

 

В осъществяването на своята дейност ЗАД „Армеец” последователно и целенасочено се придържа към следните принципи и норми:

ü Честност и почтеност - спазване на законовите и етичните норми при изпълнение на задълженията;

ü Компетентност и професионализъм - високо качество на обслужване, предоставено от добре обучени, всеотдайни и мотивирани служители;

ü Иновация и ефективност - бързо и успешно идентифициране и удовлетворяване на потребностите на клиентите.

 

 

РЕПОРТАЖ НА ГЕРГАНА ИВАНОВА

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки