Застраховки като за “световно”

12 Април 2016 г.,zastrahovatel.com

Футболът безспорно може да бъде наречен красива игра, но с не толкова красиви се славят изпълненията извън терена, когато феновете й започнат надпревара с техните органични възможности, тествайки прага на издръжливост, поемайки спиртни течности.


Говорейки за иновативност, не можем да не отчетем безспорната новост, предлагана на китайския застрахователен пазар. През 2014-та, по време на Световното първенство в Бразилия, китайските привърженици са имали свободен достъп до застрахователен продукт, който гарантира обезщетения при възникване на застрахователни събития, водещи до трайни наранявания и заболявания.  Застрахователната премия на продукта, който масово е бил продаван по време на Мондиала, е 3 юана (около 3.74 $), а основен принос в решението за пускането на подобен застрахователен продукт е, че мачовете са играни предимно вечер.


Застраховка с атрактивното име „Нощна птица”, валидна за 30 дни, покриваща спешни медицински, остри респираторни инфекции, включваща и риск „Смърт” с обезщетение за 10 000 юана, се предлага от онлайн затсрахователна компания Zhong An. Същите предлагат и стандартната „Пияна застраховка”, която осигурява на феновете протекция при остра интоксикация.
За любителите на комбинацията от храна и футбол пък на разположение е „Гурме застраховка”, която защитава запалянковците при остра форма на гастроентерит.


За тези, които планират да излизат късно пък, на разположение е „Застраховка футболен хулиган”, която е подобна на застраховка срещу злополука. Сред покритите рискове са увреждане и смърт, както и поемане на всички медицински разходи при провеждане на лечение.


Сю Лин, старши консултант в една от животозастрахователните компании, предлагащи подобен род застрахователни продукти, даде насоки на застрахователите по време на началното им предлагане на пазара, заявявайки, че новите продукти са само рекламни трикове. "Представянето може да бъде интерпретирано по различен начин, но тези продукти са всъщност здравни и застраховки срещу злополука", каза той.


На противоположен полюс в отношението си към този вид застраховки е Уанг Уоджун, професор в Университета по международен бизнес и икономика. „Този вид иновации на вече съществуващи застрахователни продукти  трябва да бъде насърчаван”, казва той. Професор Уоджун предупреди, че застрахователите трябва да впрегнат всички сили и да поемат отговорност още в самото начало да преведат на лесноразбираем за клиентите език общите условия на застрахователните продукти и това, което получават, давайки парите си, така че да бъдат улеснени продажбите.


Интересна новост, обвързваща по необикновен начин спорта, застраховането и  IT сектора, в частност онлайн разплащанията, представлява Jin Fen Bao. Това е името, което носи кредит, предлаган от платформата за разплащания AliPay (собственост на Alibaba - Alibaba Group Holding Limited е китайска компания за електронна търговия , която предоставя на потребителите към потребителите, бизнеса и потребителите и бизнес към бизнес услуги продажби чрез уеб портали. Той също така предоставя електронни платежни услуги, а пазаруването и търсачката -  центрирани върху данни клауд компютинг услуги), които могат да бъдат обменяни срещу пари в брой, когато се използва AliPay за уреждане на сделки при пазаруване онлайн през платформи като Taobao (Taobao Marketplace, или Taobao, е най-голямата платформа за онлайн пазаруване в Китай на потребителите към потребителите. Основана през 2003 г., тя предлага разнообразие от продукти за продажба на дребно).


Jin Fen Bao кредити са използвани като средство за разплащане по време на Световната купа в Бразилия, като са били обвързани със застрахователен продукт, носещ името „World Cup Fity Insurance”. При сключването й застрахованите са получавали точки (Jin Fen Bao кредити), които могат да осребряват посредством онлайн пазаруване. Интересен, но и труден за обяснение  обаче е един от рисковете (различен от стандартните Злополука и медицински разходи), по който са застраховани държателите на полици – срещу това отборът, който подкрепят, да отпадне още в груповата фаза. Цената на застраховката е 8 юана, а срокът на сключване е 15 дни.


По повод този продукт професор Уанг Уоджун казва, че те са по-скоро юридически застрахователни продукти и не залагат в себе си употреба на финансови или застрахователни инструменти. Въпреки това такива иновативни продукти са били контролирани от   застрахователния регулатор, казва още той.
Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки