МВР ще отписва от днес колите без застраховка

01 Януари 2016 г.,zastrahovatel.com
в-к "Сега"

От днес  влиза в сила служебното дерегистриране на коли без "Гражданска отговорност" съгласно промените в Застрахователния кодекс. Глобата за несключена задължителна застраховка спада от 400 на 250 лева за физическо лице, но регистрацията на превозното средство ще се прекратява служебно. Възстановяването на регистрацията също ще може да става автоматично.
Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев обясни пред Дарик радио как ще става това: "Гаранционният фонд ще изпраща списък с автомобилите, които нямат Гражданска застраховка и МВР ще заличава служебно тези автомобили“. А заместник-председателката на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн добави: „Служебно прекратени регистрации на пътно превозно средство се възстановява при предоставяне на данни от Гаранционния фонд или по желание на собственика след представяне на валидна застраховка Гражданска отговорност на служителите".
Така, ако изберем автоматичния вариант, регистрацията ни ще се поднови, след като Гаранционният фонд подаде данните към КАТ, което става периодично през няколко дни. В другата хипотеза можем да си занесем полицата и регистрацията да ни се възстанови веднага, коментира радиото.
Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки