Китайски фондове инвестират в международни проекти за милиарди

06 Април 2016 г.,zastrahovatel.com

В първите дни на новата година китайският застрахователен регулатор излезе с официално съобщение, че повече от 40 застрахователни компании и собственици на активи са започнали взаимна инициатива чрез инвестиционен посредник, инвестирайки 40 млрд. юана (около 6 млрд. долара) в първия фонд за финансиране на енергийни и инфраструктурни  проекти в чужбина.
Новата фирма, която носи името China Insurance Investment Ltd, ще повиши енергийната сигурност на Китай чрез насочване на част от средствата за финансиране на проекти в Русия на компанията Yamal LNG, свързани с производството на втечнен природен газ, обявиха чрез онлайн изявление от китайската комисия за застраховане и регулиране, без да бъдат оповестени повече подробности.


Проектът на Yamal LNG, който трябва да заработи през 2017 г., се очаква да произвежда около 5,5 млн. тона годишно, като се бори за набиране на средства, които от руска страна да попълнят загубите за Русия вследствие на международните санкции за страната, наложени заради участието й в конфликта в източните части на Украйна. По-сериозни участници в този проект са фондът China Silk Road, който вече е предоставил 700 млн. евро, получавайки дял от 9,9%. Китайски кредитори също са положително настроени и са дали съгласие да се включат с допълнителни 12 млрд. долара под формата на кредити.


China Insurance investment Ltd, базирана в зона за свободна търговия в Шанхай, включва 46 китайски корпоративни акционерни дружества, състоящ се от  27 застрахователни компании, 15 компании за управление на активи и 4 частни компании. Акционерите в този широкомащабен проект разполагат с дял от по-малко от 4 на 100.


Сред инвестициите, които са запланувани, са финансирането на China Merchants Steam, както и строителни проекти в Шри Ланка, Турция и Джибути.
China Insurance Investment Ltd е сключила инвестиционни споразумения за около 100 млрд. юана, които включват и обновяване на градската среда и инфраструктурата.
Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки