Анализатори предлагат компанията-майка на Google да придобие AIG

04 Април 2016 г.,zastrahovatel.com

Една група от анализатори смята, че компанията-майка на Google би трябвало да заложи повече на финансовите услуги и да придобие почти вековната застрахователна компания American International Group  (AIG).

Според анализатора на Citigroup Todd Bault  идеята е Alphabet да придобие застрахователя и да го превърне в иновационна лаборатория за финансови услуги. "Разбирам, че това е малко вероятно да се случи, но продължавам да смятам, че това все още е много добра идея."

Накратко, придобиване би означавало AIG да пренастрои своите услуги, а подходът на Google, базиран на технологиите, да предефинира традиционните индустрии. През последното десетилетие AIG  страда от по-високи от очакваните разходи за уреждане на претенции от низ от напуснали дружеството висши мениджъри. Сега компанията е и под натиска на инвеститори като Карл Айкан и Джон Полсън, които целят да закупят голям брой акции или да влязат в управленския борд с цел да я „вкарат във форма“.

Миналото лято Alphabet  промени структурата си – даде си ново име и се организира по начин, който създава чадър (Alphabet) над съзвездие от бизнес единици, фокусирани върху специфични технологии. Според Bloomberg изпълнителният директор на AIG Питър Ханкок е похвалил хода на  Alphabet и дори  го е сравнявал със структурата на собствената си компания.

Alphabet също се занимава с дейности по продажба на застраховки, въпреки че в момента се фокусира само върху автомобилното застраховане.

С това анализаторите на Citigroup признават, че акционерите в Alphabet няма да бъдат много щастливи от това, че компанията ще трябва да поеме милиарди долари в застрахователни задължения. Ето защо правилното решение ще е да се партнира с инвестиционна банка в сделка, която ще позволи на Alphabet да контролира това, което  знае най-добре: данни и бизнес стратегия.

Според Google пазарната капитализация на AIG в момента е малко под 68 милиарда долара.
Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки