Дженерали: Филип Доне бе назначен за Управляващ директор и Главен изпълнителен директор на Групата

23 Март 2016 г.,zastrahovatel.com


· Алберто Минали е назначен за Генерален мениджър, в допълнение към длъжността на Главен финансов директор на Групата


Милано - На заседание, председателствано от Габриеле Галатери Ди Дженола, Съветът на директорите на Асикурациони Дженерали назначи Филип Доне за Главен изпълнителен директор на Групата, възлагайки му всички свързани изпълнителни правомощия.
Филип Доне, на 55 години, мениджър на Дженерали Италия от юли 2013 г., е работил в застрахователната индустрия в продължение на много години на най- високо международно ниво, заемайки висши ръководни позиции в редица глобални застрахователни групи. Под управлението на Доне, Дженерали Италия осъществи бърза интеграция на своите дейности, успоредно със значително опростяване и рационализиране на дистрибуторските мрежи, марки, продукти, оперативна и организационна структура.
Съветът на директорите също така назначи Алберто Минали за Генерален
мениджър на Дружеството.
Алберто Минали, на 50 години, Главен финансов директор на Групата и мениджър, отговарящ за изготвянето на финансовите отчети на дружеството от септември 2012 г., започва професионалната си кариера с Група Дженерали и впоследствие натрупва опит на висши ръководни длъжности в други важни италиански и международни компании. Като Генерален мениджър той ще поеме отговорност за Финанси, Оперативни дейности, Застраховане и презастраховане, Маркетинг, Стратегия и Данни.
Филип Доне и Алберто Минали ще продължат да заемат сегашните си длъжности
в рамките на Групата.
Въз основа на представените декларации, Съветът реши, че Филип Доне отговаря на условията, изисквани по закон за застрахователните компании, и че той не отговаря на изискването за независимост, както е посочено в член 3 на Доброволния кодекс за поведение за публично търгувани дружества, и на член 147 от Консолидирания закон за финансите (TUIF). Съветът също така се съгласи, че условията за дисквалификация на основание чл. 36 от Закон №.
214/11 не се отнасят за новия директор. Освен това Съветът реши, че и Генералният мениджър Алберто Минали отговаря на условията, изисквани по закон за застрахователните компании и се съгласи, че в момента, условията за дисквалификация на основание чл. 36 от Закон №. 214/11 не се отнасят за него.
Филип Доне също така става и председател на Инвестиционната комисия и
Изпълнителен директор, отговарящ за надзора на контролните системи за
управление на риска на Групата. Към днешна дата, г-н Минали притежава 207 270 акции на Дженерали.
    Алберто Минали


Филип Доне
Групата Дженерали


Група Дженерали е един от най-големите световни доставчици на
застрахователни услуги с общ премиен приход от над 70 милиарда евро за 2014 г. Със 77 000 служители по целия свят, обслужващи 72 милиона застраховани лица в повече от 60 страни, Групата заема водеща позиция на западноевропейските пазари и все по-важно място на пазарите в Централна
и Източна Европа и Азия. Дженерали се нарежда сред 50-те най-технологично развити компании в света за 2015 г. според сп. Технологичен преглед на Масачузетския Технологичен Институт (MIT Technology Review). Дженерали е единственият застраховател в този списък.
Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Презастраховане"
Христо Драганов, 2001
orange_li
orange_li
"Застраховането в България"
доц. д-р Алекси Тасев , 2012