Партньорство има за цел да тласне женското участие в индустрията

11 Март 2016 г.,zastrahovatel.com

Едно ново партньорство между Националната асоциация на застрахователните и финансови консултанти (NAIFA) и Жените в застрахователните и финансовите услуги (WIFS) идва в момент, когато изследвания установиха изкачване на жените в рамките на индустриалните стълбици.

Последно проучване, направено от InvestmentNews,показва, че се наблюдава известно оживление и жените вече са предпочитани на ръководни постове, макар на едно практикуващо все още ниво, не само на ниво съветници, подкрепа или услуга.

За жените с десетилетия опит в застраховането и финансовите услуги като Карън К. Робъртс, бивш президент на WIFS, и Сюзън Л. Комб, настоящ президент на организацията на WIFS, трудността да се появят в старшите редици на бюлетините не е нищо ново.

И все пак това е сигнал за трайно чувство на неудовлетвореност и липса на напредък в професията, която мнозина казват, че изглежда направена специално за жени. Бизнесът с финансовите услуги се разглежда като привлекателен за жените поради гъвкавостта, която той носи, и присъщите отношения на основа характера и спецификата на работата.

В доклад, изготвен от Certified Planner за изминалата година, се посочва, че предстои „женски глад” за кадри предвид предстоящото пенсиониране на сегашните ръководители на големи компании. От друга страна, притокът на достатъчно талантливи кандидати от нежния пол е твърде малък, което поставя под въпрос дали на новите ръководни постове ще застанат жени.

Според Сюзън Комб това ново сътрудничество между оглавената от нея организация WIFS и NAIFA ще засили ангажимента за напредък и подпомагане ролята на жените в индустрията.

Кевин Мейя CEO на NAIFA пък споделя мнение, че това партньорство би било от помощ преди всичко за организацията, която оглавява относно знанията и уменията, които служителите й имат в предлагането на достатъчно добре подготвена и квалифицирана работна сила.

Докато процентът на жените, заемащи позиция на помощник съветник, е нараснал на от 44 на 100 през 2013 г., през 2015 г. той достига вече 49%. Спад има обаче при по-висшите длъжности като тази на старши и главен съветник, където спадът е от 36% през 2013 на 26% през 2015 г. При длъжността „партньор” се наблюдават още по-лоши показатели, спад от  25% през 2013 до 14% през 2015 г. От членуващите в NAIFA едва 14% са жени.

Всичко това създава дискомфорт с усещане за неудовлетвореност при жените, работещи в сектора.


Длъжностни лица от NAIFA заявиха по повод новото партньорство с WIFS, че ще разширят достъпа до професионално образование, политическа подкрепа и ангажираност.
Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки