На ски в планината само със застраховка

16 Февруари 2016 г.,zastrahovatel.com
ИЛЕАНА СТОЯНОВА


Хотелиерите в трите големи зимни курорта„Пампорово, Боровец и Банско се надяват на по-добър зимен сезон  през 2016 г.  от миналия. Около 370 000 туристи са посетили българските курорти през коледните и новогодишните празници., т.е. с около 3% повече отколкото предходната година. Експертите посочват като една от предпоставките за очакван добър зимен сезон достъпните цени в българските курорти.

Банско вече няколко години оглавява класацията за най-евтина ски дестинация в Европа: едномесечната почивка там струва колкото една седмица във френските Алпи. Ако се съди по статистическите данни, и тази Нова година курортът Банско е посрещнал най-много чуждестранни туристи.  В същото време чуждестранните и българските посетители в Боровец и Пампорово са били поравно.

Най-очакваното състезание - FIS Европейска купа за жени, ще се проведе в Пампорово през месец февруари 2016 г. Пампорово кандидатства и за домакин на световния шампионат по ски за журналисти през месец февруари 2016 г., както и за държавния шампионат на журналистите за 2016-а. През март 2016 г. Пампорово отново ще бъде домакин на „Pamporovo Freestyle Week 7”, като ще приеме световния сноуборд тур с най-престижния ранг 5 звезди на ТТР.


КАКВО ПРЕДЛАГАТ ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ


Продуктът „Планинска застраховка" покрива издирването, спасителните операции, извършени от Планинската спасителна служба, медицинските разходи за оказване на първа помощ на пострадалия вследствие злополука или остро заболяване, транспортиране, както и смърт, травма, загуба на трудоспособност - трайна и временна.
Застрахователят изплаща суми на пострадалия и на ПСС срещу представени разходни документи. Срокът на застраховката е съобразен с различните срокове на пребиваване в планината и може да се сключва за един,три
, пет, седем, десет, четиринадесет дни, за един, три, пет месеца или за една година.

Освен в клоновете на застрахователите „Планинска застраховка” може да се направи и във всички бази на ПСС в по-големите планински центрове, както и в някои подстъпи на планините.


В днешния анализ ще покажем офертите на „ДЗИ –Общо застраховане ЕАД, ЗД „Евроинс”АД, ЗАД „Армеец” и ЗК „Лев Инс“ АД


При травма можете да разчитате на застрахователя си, гарантират от ДЗИ - Общо застраховане” ЕАД и препоръчват застраховка „Туризъм в България” на своите клиенти, за да се възстановят по-бързо, да се лекуват по-добре; да забравят болката по-лесно, обясняват от рекламния отдел на компанията.

Продуктът Туризъм в България” осигурява застрахователно покритие за времето на краткотраен отдих и туризъм, извършвани от застрахования през празнични, почивни дни, ваканции или отпуск, за времето на активен отдих или спортуване.

Застраховката е валидна за български и чуждестранни граждани, като може да се сключи индивидуално, за семейство или за група лица.

Специално за планински туризъм „ДЗИ - Общо застраховане” ЕАД има сключено споразумение с Планинска спасителна служба към БЧК, чрез което се гарантира възстановяване на действително извършените разходи за издирване, спасяване и транспортиране на застрахования, от негово име, директно на спасителната служба.

Застрахователното покритие обхваща Медицински разходи вследствие злополука или акутно заболяване. Застрахователят покрива и възстановява реално извършените разходи за оказване на първа помощ при злополука или акутно заболяване на туриста, лечение с хоспитализация, наложило се вследствие злополука, спешна стоматологична помощ за облекчаване на остри болки вследствие злополука; Разходи за издирване, спасяване и транспортиране вследствие злополука и акутно заболяване. Застрахователят възстановява действително извършените разходи за издирване, спасяване и транспортиране до най-близкото лечебно заведение на територията на Република България.

Застраховката може да се сключи индивидуално, за семейство или за група. Срокът и застрахователната сума се избира от застрахования. Застрахователната премия е в зависимост от избрания лимит на отговорност, срок на застраховката и броя на лицата.

Пример: Семейство сключва застраховка при застрахователна сума 1000 лв. за срок от 7 дни, съответно застрахователната премия на едно лице ще е 4,00 лв.


„Планинската застраховка” на ЗК „Лев Инс“ АД предлага сигурност и надеждна защита в случай на настъпване на злополука или акутно заболяване по време на отдих, туризъм или практикуване на любителски зимни спортове в планината.

Застраховат се български и чуждестранни граждани, като полицата може да бъде индивидуална, семейна или групова.

С основното покритие по застраховката застрахованият получава обезщетения за Направени разходи за издирване, спасяване и транспортиране от Планинска спасителна служба при БЧК вследствие на настъпила злополука или акутно заболяване. Помощта от ПСС се изразява в достигане до човек, попаднал в опасна и критична за него ситуация, с възможност за транспортиране и оказване на медицинска долекарска помощ в база или пост на службата  независимо от сезона. ЗК „Лев Инс” АД има сключен договор с ПСС, като им възстановява разходите директно, без да се налага застрахованото лице да заплаща за оказания асистанс.

Към основно покритие се включват и разходи за оказана медицинска помощ - прегледи, изследвания, оперативно и медикаментозно лечение, заплатени от застрахования при извънболнично или болнично лечение вследствие на настъпила злополука или акутно заболяване.


При допълнителното покритие на застраховката се изплаща обезщетение при смърт на застрахования вследствие  на злополука, настъпила в планината. Начислява се допълнителна премия.

„Активна грижа“ е иновативен и уникален продукт на застрахователния пазар у нас. Той е създаден на базата на опита на много европейски държави, в които спасяването с медицински хеликоптер е неделима част от спешната помощ. В планината застраховката осигурява оказване на първа долекарска помощ и транспортиране при настъпил инцидент или заболяване посредством: наземен транспорт (линейки, мобилни групи, таксита с обучени водачи); въздушен транспорт с медицински хеликоптер до лечебно заведение.

 „Активна грижа“ включва две покритияосновно (цена 6 лева) и пълно (цена 18 лева)

Основно застрахователно покритие е злополука вследствие на пътнотранспортно произшествие и злополука от всякакъв вид, претърпяна от застрахованото лице далече от дома. Пълно застрахователно покритие пък е злополука от всякакъв тип акутни заболявания, описани в Специалните условия.

Новото от този сезон е, че за да улесни максимално своите клиенти, „Лев Инс“ предлага „Активна грижа“ и под формата на скреч карти. Те се предлагат във всички офиси на „Лев Инс“ в цялата страна, както и в зимните курорти Пампорово, Банско и Добринище.


Застрахователно дружество „Евроинс” АД  предлага застраховка „Злополука при туризъм и спорт в България”. Полицата е предназначена за индивидуални и организирани групи български и чуждестранни туристи, коментира от компанията Мануела Велева, експерт „Помощ при пътуване ”.

Основните рискове, които се покриват по нейните условия, са смърт и трайна загуба на трудоспособност вследствие на злополука и медицински и спасителни разноски. Тази полица е специално разработена за любители спортисти и предоставя покритие за следните видове спорт: трекинг и туризъм в планината, любителско каране на ски и сноуборд на писти, кънки на лед, колоездене, пейнтбол, конни спортове, рафтинг, спускане с кану или каяк по речни бързеи, уиндсърфинг, кайтсърфинг, водни ски, плуване, ветроходство, гмуркане с шнорхел, както и групови фирмени дейности.

Застрахователно дружество „Евроинс” АД има сключен договор с Планинската спасителна служба към БЧК, като възстановява извършените разходи директно на спасителната служба, без да се налага на застрахованото лице да плаща за извършената услуга.

Полицата може да се сключи за период от 1 ден до 1 година. Застраховката се продава както в централния офис на компанията, така и от посредници – лицензираните брокери, а също и от всички туристически агенции партньори. Сключва се от ски-училищата, работещи на Витоша, Банско и в Боровец.


 Застрахователно дружество „Евроинс” АД предлага застрахователно покритие на своите клиенти, любители на зимния спорт, дори и в чужбина.

Застраховките ПОМОЩ ПРИ ПЪТУВАНЕ - ТРАВЪЛЪР са с включен асистанс и покриват любителско упражняване на ски и сноуборд на маркирани писти и осигуряват спокойствие и необходима подкрепа по време на ски-ваканциите.

Застраховките ПОМОЩ ПРИ ПЪТУВАНЕ – ТРАВЪЛЪР са с лимити на покритие, съобразени с международните стандарти и изисквания на различните държави - от 4000 евро до 50 0000 евро, и покриват медицински разноски при злополука или акутно заболяване, транспортиране и репатриране на тленни останки; погребение в чужбина; спешна стоматологична помощ.

Допълнителните рискове, за които се предоставя покритие и се изплащат обезщетения, са:загуба на багаж;забавяне на багаж - в случай на закъснение от 12 до 24 часа и по-голямо от 24 часа; разходи за телефонни разговори, в случай че застрахованият е хоспитализиран; кражба/ загуба на документи - разходи на застрахования за издаване на паспорт, свидетелство за управление на МПС и талон на МПС, изгубени или откраднати по време на пребиваването на застрахования в чужбина; преждевременно спешно завръщане;забавяне на полет над 5 часа;правна помощ;обща „Гражданска отговорност”.ЗАД „Армеец”  


предлага на своите клиенти застраховката „Спасителни разноски”, която може да се сключи както за индивидуални, така и при групови пътувания. Застраховката е актуална не само по време на зимния сезон, когато злополуките са често явление, а разходите за спасяване на пострадалия са значителни, но и през лятото, когато се налага оказване на помощ на застрахования .


Предназначена е за български и чуждестранни граждани на възраст до 69 години, които предприемат туристически излети, пътувания, почивки, спортни и тренировъчни мероприятия на територията на Република България, при които е възможно да настъпи злополука или заболяване.


ЗАД „Армеец” покрива реално направените разходи по издирване, спасяване, оказване на първа медицинска помощ и транспорт, както и разходи на организации, ангажирани в действия за издирване и/или спасяване на застрахован (БЧК, Гражданска защита, пожарна и т.н.). На пострадалия се осигурява морско или планинско спасяване по суша, въздух и вода, включително подводно издирване и спасяване. Застраховката покрива и спасителни акции с хеликоптер.


Освен „стандартните” рискове ЗАД „Армеец” предлага покритие за планинско спасяване за практикуващите фрийрайд, екстремни ски и сноуборд. Застраховките за практикуващите екстремен спорт могат да бъдат сключени on-line през интернет страницата на дружеството.


Цената на застраховката зависи от размера на застрахователната сума и срока на застраховката. Например: За срок на застраховката до 7 дни цената за едно лице е 4.00 лв., а за една година е само 20.00 лв.


 
Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Наръчник на застрователния посредник"
Христо Драганов Румен Гълъбинов, 2003
orange_li
orange_li
"Застрахователният пазар"
Диана Иванова, Ивайло Иванов,