Застрахователните съвети, от които отчаяно се нуждае бизнесът

15 Февруари 2016 г.,zastrahovatel.com

Намирането на подходящите застрахователни решения за вашия нов бизнес може да бъде дълъг и сложен процес. От професионална отговорност до здравно осигуряване и покритие рисковете на превозното средство, като има толкова много неща, за които трябва да се помисли, за да се гарантира, че вашият бизнес е напълно осигурен.

За малко вникване в сложния свят на застрахователна дейност Райън Хенли, шеф на маркетинга на Trusted Choice, споделя някои съвети за малките предприятия в списъка по-долу.

Намерете добра ПСБ


ПСБ, или „полица за собственици на бизнес”, е едно чудесно начало, откъдето трябва да се започне според Хенли. Повечето доставчици, които предлагат бизнес покритие, трябва да имат сериозен диапазон от възможности, който може да включва разнообразие от различни покрития, като отговорност, отговорност на служителите, покритие на автомобила или повече, обединени в един пакет.


Дори бизнес, стартиран и управляван от къщата ви, се нуждае от закрила
Някои собственици на бизнес, които работят от дома си, може да мислят, че те не се нуждаят от застраховка на всичко, с което разполагат. Но това не е така. Хенли обяснява в телефонно интервю: "Ако пуснете електронен магазин от вкъщи и гаражът е вашият склад, в който държите всичките си продукти и консумативи там, но къщата ви изгаря и всичко е унищожено, кой би платил за загубите ви, ако нямате застраховка или имате неподходяща такава?”


Следете покритията по полицата си, докато бизнесът ви се разраства
Разрастването на бизнеса ви означава на всяка цена, че и опциите, които застрахователят ви предлага, трябва да се променят – да се разраснат. Крайно необходимо е да помислите, кои от нещата около вас са останали без покритие. Хенли казва, че обикновено когато предприятията започват да растат до няколко местоположения или производство на голям обем на продуктите,  е време да погледнем в някои други възможности отвъд само на платежния баланс, с който сте започнали.


Оценете рисковете
За да знаете кое покритие е именно за вас, независимо дали търсите различно ПСБ покритие или други планове, трябва да знаете кои са големите рискове за вас. Ако вашият бизнес е така структуриран, че работи основно онлайн, тогава вие имате нужда от план, който пази вашата онлайн активност като риск от кибератака. Но ако сте в сферата на физическите продажби, тогава трябва да се насочите към продуктовите отговорности.


Подсигурете служителите си
Ако вашият бизнес има работници и служители, тогава определено ви трябва покритие за тях. Обезщетението на работниците се покриват от държавата, но може да бъде принуден да получите този тип покритие за вашите служители. И дори ако това не е законово изискване, може да е добра идея в зависимост от вида на работата.


Не пренебрегвайте служителите на свободна практика
Една обща грешка, когато става въпрос за обезщетение при застраховка на работниците, казва Хенли, е, когато фирмите не предлагат покритие за работници на свободна практика или договор."Само защото сте им изпратили формуляр в края на годината, не означава, че те не са действително служители. Това има значение само когато става въпрос за данъци. "


Полица с покритие за допълнителни обезщетения
Ако предлагате някакви ползи на служителите си, като здравно осигуряване, вие също трябва да помислите за полица с покритие за допълнителни обезщетения. Ако например можете единствено да предложите високо приспадане на здравен план с минимално покритие, служителят може потенциално да предприеме съдебни действия срещу вас, ако  сте изправен пред затруднения поради липса на възможности. Покритието, което ви предлага такъв тип полица, гарантира, че ще бъде решен този проблем.


Вземи покритие „отговорност за твоя екип“
Можете също така да помислите за добавяне на условия на труд към вашия застрахователен план. Това ще обхваща всички случаи на тормоз на работното място, неправомерно прекратяване трудови взаимоотношения, дискриминация или подобни въпроси.


Отговорност при наемането на външен изпълнител
Често се случва при наемането на работник, който да извърши някаква дейност (например наемате водопроводчик, за да отстрани теч във водопреносната мрежа), ваш служител да се оплаче от психически или сексуален тормоз. В този случай той може да заведе иск срещу вас, тъй като вие сте довели съответния човек, което ще ви създаде доста главоболия. Ето защо е добре да помислите дали да не включите такова покритие, което да ви защити от подобен проблем.


Защита на личните данни и плащанията
Ако приемем, че все пак вие развивате онлайн бизнес, то вашите клиенти предоставят доброволно личните си данни, както и данни за кредитна или дебитна карта, с надеждата, че вие съвестно ще ги съхранявате. В личен интерес и в интерес на бизнеса ви е да гарантирате сигурността на клиентите си. Затова включете в пакета си от застрахователно покритие и защита от хакерска атака.


Покритие „професионален съвет”
Освен това, ако упражнявате и консултантска дейност, което е голяма отговорност особено в случаи, когато клиентите ви се доверяват на 100%, не бихте искали те да се почувстват излъгани и това да даде отново повод за среща в съдебната зала. Запомнете, че един погрешно даден съвет може да доведе до необратими последствия за хората, които са ви се доверили.


Вземи покритие за „отказ или забавяне на услуга”
В ера на високотехноличен свят, в който живеем, вследствие на различни причини, може да станете  обект на проблем с вашата система, който временно или за по-дълъг период да спъне бизнеса ви. Има случаи, в които поради технически проблем клиентите ви да заплатят продукт или услуга и срокът за изпълнение да бъде разтеглен напред във времето. В такива случаи клиентското негодувание прераства в открито лоши чувства и ще бъдете длъжен да го компенсирате.


Покритие срещу „дефектиране на продуктите, които предлагате”
Ако продуктът, който предлагате на пазара, причини травма или заболяване, тогава бъдете сигурен, че няма да се разминете без последствия. Това покритие ще ви защити безусловно.


 
Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки