Всеобщо негодувание във Флорида – високи премии и липса на урагани от 10 години

10 Февруари 2016 г.,zastrahovatel.com

По правило краят на ноември месец се счита за край на сезона на ураганите във Флорида (САЩ). По-интересно е, през 2015 тази година се навършиха точно 10 години от последния голям ураган на територията на щата. Въпреки това обаче жителите му продължават да заплащат едни от най-големите застрахователни премии срещу този риск. При запитване директно при застрахователите на какво се дължи това и при застъпник правата на потребителите, който пък ще отговори какъв е редът потребителите да потърсят обратно парите си. И докато застрахователите отговарят, че причината е в по-високите цени на строителни материали, като покривни керемиди, сайдинг и прозорци, които реално се заплащат от компанията вследствие на природното бедствие, засегнало имота, от застъпниците съветват да се избират обществени защитници, които да се борят за правата на потребителите. Адвокат на име Шон Шоу, който се занимава с подобни казуси, казва, че липсата на природни катаклизми като бури и урагани не водят до възстановяване на щети и по-скоро парите на държателите на полици отиват директно в джоба на изпълнителните директори на застрахователните дружества.


Бурите от 2003 г. и 2004 г. , причинили поражения за стотици милиарди долари, доведоха до увеличаване на премиите, но никой не е предполагал, че ще се запазят високи за толкова дълъг период от време, негодуват жителите на Флорида. Търсейки за коментар и застрахователите, се оказва, че това се дължи на редица проблеми, възникнали впоследствие, като например зачестилите застрахователни измами, но при проверка на премийните приходи е установено, че по-голямата част от застрахователите регистрират свръх печалби. Застрахователният сектор отговаря на тези нападки с това, че изчисленията, които правят, формирайки своите застрахователни продукти, касаят бъдещ период и бъдещи събития и не се знае кога може да се повторят събитията от 2003 г. и 2004 г.Това, което застъпниците на потребителите съветват своите клиенти, е внимателно да подбират застрахователите, с които са готови да подпишат договор за застрахователни услуги, да преглеждат общите условия и да взимат своевременни мерки за укрепване на своите имоти.
Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Имуществено и лично Застраховане"
Христо Драганов Марин Нейков, 2000
orange_li
"Анализ на дейността на застрахователното дружество"
проф.д.ик.н Христо Драганов, проф.д.ик.н Марин Ней, 1999
orange_li
"Презастраховане"
ЯНАКИ АНДРЕЕВ,