Алианц е застрахователен бранд №1 в света

03 Февруари 2016 г.,zastrahovatel.com

Алианц затвърди позицията си на застрахователен бранд №1 в света, според годишната класация на Brand Finance Global 500 за 2016. Благодарение на лидерската си позиция, за трета поредна година Алианц е единственият застраховател, включен в класацията Топ 50 на най-силните марки в света. В резултат на сериозния ръст на премийния приход на Алианц, стойността на бранда нараства с 8% от 17,2 млрд. до 18,6 млрд.евро (20,3 млрд. щ.д. ). Компанията се изкачва с една позиция напред и вече е на 43-то място в Топ 500 Global Brands за 2016 г. (44 позиция през 2015). 

В класацията Brand Finance за 2016 г. са отчетени приспособимостта на Алианц към променящата се среда, стабилното финансово представяне, както и стремежът на компанията да постави клиента в центъра на своя бизнес подход и преминаване към дигитализация. Всички тези факти нареждат Алианц сред компаниите, предлагащи финансови услуги с най-осъзнат бранд в тазгодишната класация. „Отличното представяне на компанията показва, че ясната ни стратегия за развитие на марката, както и фокусът ни към клиентите и към дигитализацията изграждат доверие и кореспондират с клиентите ни по света“, коментира Кристиян Дьорингер – ръководител на Global Brand Management в Алианц. 

Оценявайки бъдещия потенциал на Алианц, Brand Finance посочва, че подходът на групата за поставяне на клиента в центъра на вниманието е в състояние да генерира стойност и да надгради настоящото положение. Също така е отчетено, че марката Алианц е много добре позиционирана и се възползва от нарастващите възможности по отношение на дигиталните промени в застрахователния сектор.
Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки