Министерството на труда в Полша не планира промени в плащането на застрахователни премии

28 Януари 2016 г.,zastrahovatel.com

Полша не планира промени в системата на социално осигурителни плащания на премии, заяви Министерството на труда в изявление на своя уебсайт, позовавайки се на статия в пресата и по-ранни коментари от заместник-министърът на труда Marcin Zieleniecki. Коментарът от министерството идва в отговор на тема, поставена от полския таблоид Fakt, който е повдигнал въпроса за планувани промени в застрахователните премии и тяхното увеличаване за самоосигуряващите се поляци. Планът цели да съобрази премиите спрямо дохода на самостоятелно заетите лица, се казва в статията.


В изявление от министерството се казва, че тези коментари, които са били направени от министъра Marcin Zieleniecki, са просто глас, даден в обосновка на президента по повод законопроекта за понижаване на възрастта за пенсиониране. Определянето на пенсионната възраст до 65 години за мъжете и 60 години за жените е сред обещанията на управляващата в момента партия „Право и справедливост” в навечерието на общите избори. Предишната партия „Либерално правителство на Полша” повдигна възрастта за пенсиониране до 67 години, обосновавайки се с демографски причини.
Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки