Шотландци развиват почасово и подчасово автомобилно застраховане

25 Януари 2016 г.,zastrahovatel.comШотландската компания
Cuvva, която бележи своето развитие с бързи темпове, е специализирала своите технологични възможности в нещо, което за българския застрахователен пазар е доста далечно като възможност: необходимостта от застраховка, за срок от по-малко от час. Изглежда, от компанията, базирана в Единбург, са забелязали една празнина в пазара, която са  запълнили с услугата почасово застраховане и се предлага чрез IOS базирано мобилно приложение. Идеята е, че ако ваш приятел поиска да му дадете колата назаем за определен срок от време, можете да я застраховате с точност за времето, през което няма да е при вас. Във Великобритания например вече е все по-трудно да се намери кола от близък, който да ти я преотстъпи за период от време, особено ако става въпрос за кратки срокове. Това изисква покриването на немалки застрахователни премии, което излиза нерентабилно за повечето хора. От ръководството на Cuvva казват, че този проблем за тях вече е решен. Безспорно от големите предимства на платформата е, че всичко при тях става лесно и бързо. Единственото, което клиентът трябва да направи, е да въведе регистрационния номер на автомобила и да докосне бутона „Плати”. Това звучи доста простичко като процедура, но има нещо притеснително, което представлява проблем, и то е, че при регистриране на водач в платформата системата няма как да знае дали той е правоспособен. Това, което се предприема в такъв случай е системата да изиска от вас по-подробна информация, която се проверява в регистрите на местната автомобилна администрация и в допълнение да изпратите снимка на шофьорската си книжка, а в някои случаи и селфи снимка в реално време, за да удостоверите, че това наистина сте вие.
От компанията заявяват, че въпреки наличието на подобни предложения от други застрахователни компании
Cuvva е конкурентно способна и не подрива бранша, като предлага една сравнително доста по-леснодостъпна високотехнологична услуга. По отношение на своята работа дори отбелязват, че Cuvva е нещо като Uber явлението, което накара мнозина хора да предпочетат возенето в частния автомобили пред избора такси.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки