Застраховка срещу кибер тормоз

21 Януари 2016 г.,zastrahovatel.comChubb Insurance стартира нов застрахователен проект,  свързан с онлайн сърфирането и набралия популярност през годините кибер тормоз, искове, свързани с направени разходи по набирането на професионална помощ и работа в неработно време. Компанията гарантира на своите клиенти обезщетение в размер до 50 000 паунда, като в тях са включени разходи, направени за консултиране със специалисти в областа на кибер сигурността, пропуснати ползи, ако те са в резултат на извършена работа в продължение на седмици, и помощ от експерти онлайн, които се занимават с въпроси, свързани с кибер тормоза. Например, ако един служител на компания среща затруднения в работата си или стрес вследствие на кибер тормоз и това доведе до отстраняването му от длъжност – компанията го обезщетява. Това, с което също могат да помогнат застрахователите, е да съдействат за отстраняване на проблема, като предоставят възможност на свой екип от специалисти да се погрижи за изчистване на репутацията на своите клиенти, които са пострадали, както и да ангажират друг екип от специалисти, които да достигнат до причинителите на проблемите, в частност, когато злодеятелят е скрит зад компютъра (независимо дали е човек или зловреден софтуер).


„Виждаме този нов застрахователен продукт като една реална възможност да помогнем на клиентите си да се справят с проблема, да върнем техния стар начин на живот, независимо дали това засяга техния дом или член на семейството” – казва Тара Парчмънт, мениджър от отдел частни клиенти за Ирландия и Англия. Компанията също така преформулира своите лични застрахователни полици за покриване на загуби от онлайн ограбвания на лични данни и парични средства, а също така и ще възстановява таксите за обучение на клиенти, които са учащи, ако прекъснат обучението си следствие на физическо увреждане или смърт. От Chubb Insurance казват, че това, което ги е подтикнало към разработването на подобен вид продукти за защита, е задълбочено изследване, направено сред по-заможни техни клиенти в отговор на техните реални опасения и ситуации, в които са изпадали вече.


Компанията е създадена през 1882 г. в САЩ. Само за изминалата година във Великобритания са продадени застрахователни продукти за над 612 млн. паунда. Наскоро американската компания сключи сделка за сливане с ACE Group (световна застрахователна компания, създадена в Швейцария), като стойността на която е била оценена групата след това е около 18,7 млрд. долара. Един от всеки 5 тийнейджъра е бил обект на кибер тормоз според проучване направено от Vodafone. В доклад, направен от ООН, се подчертава сериозността на проблема и призовава правителствата на отделните страни за спешни мерки, свързани с цензурирането на интернет, като задължат доставчиците на интернет услуги да се самосезират и да наложат контрол в интернет пространството.


 


 
Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки