Правителството на Русия предложи да се ограничи правото на Централната банка за промени в тарифите по „Гражданска отговорност”

11 Декември 2015 г.,zastrahovatel.com

 

Правителството на руската федерация смята, че на Централната банка на Русия трябва да се разреши да променя тарифите по задължителната гражданска отговорност на автомобилистите в Русия (ОСАГО) не повече от веднъж годишно. До 1 септември 2016 г. тя ще може да прави това наведнъж на всяко шестмесечие.

Правителството предложи не да се замразяват тарифите по застраховката, а да се ограничи правото на банката да ги променя.

Това е официалният призив на правителството по повод предложението, залегнало в законопроект на депутати от Либерално-демократическата партия на Русия Ярослава Нилова и Игор Лебедев. Те предлагат да се въведе мораториум върху корекциите на тарифите от страна на Централната банка по застраховките „Гражданска отговорност” от  1 януари 2015 г.  до 1 януари 2017 г.

Мораториумът „няма да позволи в случай на необходимост оперативно да се променят застрахователните тарифи по застраховката „Гражданска отговорност” както в посока на повишаване, така и в посока понижаване на тарифите - се казва в призива. – Подобна ситуация може да доведе до небалансираност на ситемата по тарифиране на застраховката и да се създадат предпоставки за интензификация на застрахователите и сключване на  застрахователни договори в регионите само с ниски нива на щети, което пък вероятно ще доведе до намаляване на  броя сключените застраховки.”

Вместо мораториум би следвало да се определи действащите тарифи да не се променят за срок от една година. „На основание на изложеното законопроектът може да бъде подкрепен, при условие че се доработи, като се вземат предвид забележките до разглеждането му на първо четене от Държавната дума” – се казва в призива.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Основи на застраховането"
Йото Йотов, Боян Илиев, 2004
orange_li
"Капиталовите системи: Ролята им за решаването на пенсионния "
Българската асоциация на дружествата за допълнител,
orange_li
"Здравно застраховане"
д-р Ирена Мишева ,