Кой и как краде обезщетенията за жертвите на пътя?

27 Януари 2015 г.,zastrahovatel.com

Разкрита бе схема за измами за милиони левове. Близките на загинали при катастрофи  получават солидни обезщетения - между 50 000 и 80 000 лева, но само по документи. Всъщност парите прибират адвокати.

Схемата започва да работи  веднага след инцидента. Определени адвокати научават къде има катастрофа и изпращат при близките на жертвите така наречения „куриер”, който им казва, че имат право на обезщетение и познава адвокат, който се занимава с това.

 Пред екип на Нова „куриерът” Атанас Коцев разказа, че е обиколил над 40 адреса. Пловдивският адвокат Владимир Елдъров го пращал най-често при бедни и неграмотни хора, които нямат представа, че застрахователните компании изплащат огромни обезщетения при смърт на пътя.

Преди три години на 19-ти ноември  пловдивското село Маноле осъмва с вестта за тежък инцидент на пътя. Жертвите са 42-годишният Николай и 16-годишната му приятелка Димитрина. Няколко часа по-късно в дома на Димитрина пристига куриерът. Дни след това майката на момичето подписва пълномощно на адвокат Елдъров. Две години по-късно близките на Димитрина разбират, че застрахователите са изплатили 80 000 лева за смъртта на детето им. Пари, които са преведени по сметката на адвокат Владимир Елдъров.

Семейството на Димитрина не са единствените жертви на измамната схема. Подобна е и историята на Гина Неделчева. Тя губи сина си при катастрофа през 2010-а. 4 години по-късно разбира, че застрахователят е изплатил 67 000 лева обезщетение, отново по сметката на адвоката.

 Схемата се разплита, когато куриерът Атанас Коцев разбира, че на негово име се водят няколко обезщетения и на практика задължението да плати сумите на близките е негово. След това се връща при всички пострадали и ги предупреждава за измамата. Адвокат Владимир Елдъров отказа коментар, а потърпевшите подадоха жалби в прокуратурата.

Източник: NovaNews.bgИзпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки