Столетник шофьор още си застрахова опела

24 Ноември 2014 г.,zastrahovatel.comШофьорът на автобус от Шумен Васил Вълчанов чукна във вторник 100-годишен юбилей и се похвали с десетилетия зад волана и нито едно нарушение.

Само допреди 4 години водачът за пример карал своя "Опел Рекорд", модел 62-ра година. На връх рождения си ден бай Васил пак нагледа второто си дете, паркирано пред блока и обясни, че се готви за застраховка "гражданска отговорност" и през следващата година.

Откакто е купил антиката от Западен Берлин през 70-те години, когато бил в международните превози, не е спирал да й плаща данъците. На изрядният водач обаче, вече не му се кара.

 Едно, че с годините реакциите отслабват, но и пътищата ни са пълни с опасно самоуверени шофьори, коментира той. Професионалистът винаги е бил привърженик на скорост 80-90 км/ч, вдигал е до 120 и обяснява, че "при бързото каране, трудно се спира". 

На рождения си ден Васил посрещна десетки гости с огромна торта. Кметът на Шумен Красимир Костов му прати по служители поздравителен адрес, а шефът на "Пътнически автотранспорт" Иван Банков лично поздрави дългогодишния си служител и го дари със специална система за енергизиране на водата от душа. 

Иначе бай Васил не се е глезил в живота. Останал без баща като бебе и се е напатил. Никога не се е напивал, а сега вдига наздравица само на празник. Цигари не е пушил. Хапва, каквото му поиска душата, но има правило никога да не си довършва порцията в чинията. Чете художествена литература с лещи.

Още не е стигал до хапчета, а се лекува с разходки из Шумен при хубаво време. Приятелите му са свикнали лятото да срещат дълголетника с елегантен бял костюм. 

Източник: ТрудИзпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Основи на презастраховането"
Радослав Габровски, 1998
orange_li
orange_li
"Делови решения"
проф. Румен Георгиев, 2006