Вестник „Застраховател прес“ отпразнува своя 20-годишен юбилей

21 Октомври 2014 г.,zastrahovatel.com
Вестник „Застраховател прес“ събра застрахователния елит на пищно тържество по повод своя 20-годишен юбилей

На 16 октомври 2014 година висшият финансов елит на България препълни зала „Средец“ на „София Хотел Балкан “.

В чест на своя празник медията връчи специални отличия на застрахователите, припознали вестник „Застраховател прес“ като своя собствена кауза . С награда, статуетка „Богинята на триумфа“ - „За изключителен принос в развитието на в. „Застраховател прес“, бяха отличени  Димитър Желев, изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на „Алианц България Холдинг“ АД  и Румен Янчев, председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП”.  Със статуетка - символ на силата на човешкия дух - „Жар-птица“, бе удостоена Виолина Маринова, а почетни плакети за особено голям принос в развитието на вестник „Застраховател прес“ получиха  Борислав Михайлов, председател на УС и изпълнителен директор на Гаранционния фонд,  Румен Георгиев, изпълнителният директор на ЗАД „Армеец“ АД, Данчо Данчев, председател на УС на Асоциация на българските застрахователи  и Николай Здравков, председател на Българска асоциация на застрахователните брокери.

***

Събитието се превърна в най-добрата атестация на медията не само в медийното, а и във финансовото бизнес пространство на България. Вестникът направи това, което никой друг празничен повод не бе в състояние да стори от години - събра в една зала каймака на застрахователния елит. Залата жужеше от несекващо вълнение.

Срещаха се няколко поколения застрахователни лидери, създатели на компании, законодатели, академични светила. Хора, градили заедно индустрията, твърде заети, за да изпият по чаша вино досега. Ученици, застанали отдавна на кормилото на огромни компании, срещаха за пръв път от години своите беловласи учители в застраховането. Млади застрахователи попиваха жадно възможността да се запознаят „на живо“ с „легенди“ в застраховането, за които бяха чели само от страниците на вестник „Застраховател прес“. Медията доказа, че е притегателен център, мощен генератор на общностна идентичност за застрахователната гилдия - все фактори, незаменими в един свят, където симбиозата, способността да се работи заедно, запазвайки вътре в цялото собствената уникалност, се превръщат от прекрасна мечта в задължителен, жизненоважен фактор за оцеляване.  

 

Медийни парньори на събитието бяха в. „Банкер“, в. „Сега“, в. „Стандарт“, застрахователният портал „Инсмаркет“, телевизиите - Bulgaria on-air, TV7 и „Евроком“.

***

Ралица Агайн-Гури, заместник-председател на Комисията за финансов надзор, ръководещ Управление „Застрахователен надзор“:

„Вестник „Застраховател“ доказа през тези години, че е една значима медия, която не просто разпространява вярно и точно информация, а успя да създаде среда за застрахователите, даде възможност застрахователите да бъдат една общност, за което и Комисията за финансов надзор е благодарна. Радваме се, че вестник „Застраховател прес“ даде на гилдията толкова много“.

 

Данчо Данчев, председател на УС на Асоциация на българските застрахователи:

За мен е огромно удоволствие да честитя празника на всички застрахователи, тъй като това е наш празник! Рожденикът е нашият единствен печатен източник на информация. От него всички ние, застрахователите и нашите клиенти получаваме съвременна, актуална информация. От нашите скъпи колеги, от нашия скромен екип на вестник „Застраховател“. На журналистическия екип искам да пожелая в тези неспокойни времена, гледано в краткосрочен план, още 20 години да продължават да списват все така добре вестника. 

 

Николай Здравков, председател на УС на Българска асоциация на застрахователните брокери:

Вестник „Застраховател“ е една емблема как се прави от нищо - нещо. Г-н Андасаров, въпреки напредналата си възраст , оказва някакъв неумолим натиск върху нас и успява да държи този вестник жив, за да бъде наш компас в застраховането. Благодаря на всички и желая дълголетие на вестник „Застраховател“.

 

Димитър Желев , изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на „Алианц България Холдинг“ АД:

Благодаря на вестник „Застраховател“, че се превърна в будилник на една индустрия, която трудно опознавахме във времето на социализъм, когато стартирахме. Тук виждам Добрин Георгиев, Константин Миланов. И аз от тях научих занаят в „Булстрад“. Сред нас е и проф. Драганов, уникален с неговата академична и практическа работа.

Мога да ви кажа, че тези хора все още живеят и тръпнат с този бизнес.

Застраховането е „зараза“.

Повярвайте ми и когато сте пенсионирани застрахователната емоция ще остане във вас. Вижте Лука Доков, който също е тук днес!

Всички ние, които сме се хванали с тази емоция, няма да я напуснем никога. Аз съм сигурен!

Максим Максимов създаде вестник „Застраховател“. Той работеше при нас, за нас. Аз го познавам и обичам, като човек с невероятен ентусиазъм, винаги поет в душата си. После дойде и Петър Андасаров, също поет... Ясно е, че в застраховането има и голяма доза поезия и емоция. Пожелавам ви тази емоция, тази поезия да не ви напуска до края на живота ви. Застраховането, благодарение на вестник „Застраховател“, става все по-популярно, все по-необходимо и надявам се, все по-успешно в България.1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки