„Нежната сила“ превзе Lloyd's of London

30 Януари 2014 г.,zastrahovatel.com

„Лойдс” за пръв път в историята вече се ръководи от жена. Главен изпълнителен директор на най-голямата и най-стара застрахователна бизнес структура в света Lloyd's of London от първи януари тази година е Инга Бийл. Това се казва в официално съобщение на компанията.

Досегашният 56-годишен главен изпълнителен директор Ричард Уорд напусна поста, който

заемаше в продължение на около осем години.

Заради новото си назначение Инга Бийл, която ще бъде първата дама на върха на лондонския синдикат, напусна поста си на ръководител на лондонския брокер Canopius.

Lloyd's of London може да проследи корените на своята история до далечната 1689 година. Тогава в  края на XVII век в кафенето на Едуард Лойд се събирали превозвачи, собственици, търговци, корабовладелци и моряци, за да обменят новини, да сключват сделки за транспорт и застраховка на кораби и товари.

Асоциацията действа като корпорация от 1871 г. насам. Това е годината, през която британският парламент дава официален статут на синдиката в качеството му на юридически субект.

Корпорацията е представлявана от брокери и синдикати на застрахователи на „Лойдс”, които получават предложения за застраховане и презастраховане само чрез брокери. Преди да станат членове на корпорацията, брокерите трябва да заплатят значителна сума. Брокерите са  групирани в синдикати, всеки от които контролира ръководителя на синдиката. Отговорността на отделните членове ( т. нар. „имена на Лойдс”  ) е неограничена.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Капиталовите системи: Ролята им за решаването на пенсионния "
Българската асоциация на дружествата за допълнител,
orange_li
orange_li
"Застрахователен пазар"
Боян Илиев, Ирена Мишева, 2005