Международната компания за управление на необслужвани вземания Кредит Инкасо купи първите си портфолиа в България

11 Юли 2013 г.,zastrahovatel.com

Международната компания за управление на необслужвани вземания Кредит Инкасо купи първите си портфолиа в България

·         Сделките са с представители на топ-10 на българските банки, а стойността им е сред най-големите на пазара

·         С този ход компанията започва да изгражда операциите си в България

·         В момента още 2 банки преговарят с международната компания за изкупуване на пакети от необслужвани кредити

Компания от групата на Kredyt Inkaso S.A. Capital Group – Кредит Инкасо Инвестмънтс БГ ЕАД изкупи първите си портфолиа от необслужвани кредити на представители на топ-10 на българските банки.

“Пазарът с изкупуване на дълг в България се развива и за момента няма конкуренция, което е възможност за нас. Изчисленията показват, че номиналната стойност на необслужвани потребителски кредити, които се предлагат на пазара в Румъния, възлиза на около 9 милиона евро годишно, докато в България този обем е около 7 милиона евро. В България дялат на необлсужвани вземания нараства, макар и по-бавно в сравнение с 2011 (2012 процентът на необслужвани кредити стига 16,6% от 14,9% предходната година)” – коментира Павел Шевчик, президент на управителния съвет на Кредит Инкасо Груп.

В Румъния компанията е изкупила необслужвани кредити на стойност 30 милиона евро. Сумите на сделките в България не се оповестяват засега.

Кредит Инкасо Груп  е международна компания с повече от десетилетие история, листвана на Вършавската фондова борса (KRI) от 2007 г. Компанията има 220 служители и е специализирана в управлението на дългове, инвестиции в необслужвани кредити и други проблемни активи, както и в изкупуването и управлението на дългове.

Кредит Инкасо Инвестмънтс БГ ЕАД също се интересува от дългови портфолиа, генерирани от представители на малкия и среден бизнес. Към момента порфолиото на групата е съставено основно от дългове към банки и доставчици на услуги.

По отношение на какво предстои на българския и румънския пазар Шевчик добавя: “Ще предложим на бизнес-партньорите си нови решения в управлението на необслужвани вземания, и то не само в банковия сектор. Това ще ни позволи бързо да наберем значителен пазарен дял.”Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Наръчник на застрователния посредник"
Христо Драганов Румен Гълъбинов, 2003
orange_li
"Застраховане"
Христо Драганов Йордан Близнаков, 2000
orange_li