Стъклените въздушни кули – патент на големите в бранша

02 Юли 2013 г.,zastrahovatel.com

 

 

 

AXA S.A., Париж

 

Глобалната централа на AXA в Париж е красива структура с контрастиращ дизайн. Неокласицизмът й е умело съчетан със стъклени панели, а получената комбинация от елегантен традиционализъм със съвременен модернизъм отличава сградата като един от най-красивите офиси на Стария континент.

Въпреки че AXA S.A. е френска компания със седалище в Париж, групата е конгломерат от независимо управлявани подразделения, които оперират според законодателството и регулативните правила на различни държави от света. Дружеството предлага както здравни и животозастраховки, така и общо застраховане и управление на инвестиционни портфейли, а дейността му е концентрирана предимно в Западна Европа, Северна Америка, Азиатско- тихоокеанския регион и Близкия изток.

Книжата на AXA са листвани на Парижката фондова борса, а пазарната капитализация на застрахователя е 35.1 млрд. евро. Нетните печалби на конгломерата към декември 2012 г. възлизат на 4.15 млрд. евро, а приходите – на 90.1 млрд. евро.

Дружеството е основано през 1817 г. като Mutuelle de L'assurance contre L'incendie,

Zurich, Milan. Името AXA е прието през 1985 г. и макар че се пише с главни букви, то не е акроним, а е избрано, защото се произнася лесно на всички езици.

 

Zurich Insurance Group Ltd.

 

Централата на Zurich Insurance Group Ltd. в Милано е високотехнологична постмодерна сграда, създадена от архитекта Алесандро Скандура. Уникалната постройка е завършена през 2009 г. и привлича вниманието не само чрез иновативния си екстериор, но благодарение и на интересния интериорен дизайн. 

Zurich Insurance Group Ltd., наричана накратко Zurich, е швейцарска застрахователна компания със седалище в Цюрих. През 2011 г. компанията се нареди 79-а в класацията на Forbes на най-големите публично търгувани дружества в света, а в рейтинга на 100-те най-популярни марки, изготвян от Interbrands, Zurich, са 94-ти.

 Zurich Insurance Group Ltd. оперира в три основни направления: общо застраховане, животозастраховане и селскостопанско застраховане. Персонал от приблизително 60 хиляди души обслужва клиентите в над 170 държави от целия свят.

Zurich Insurance Group Ltd. е листвана на Швейцарската фондова борса. Пазарната й капитализация е 38,624 млрд. швейцарски франка. Zurich се нарежда сред големите швейцарски компании, които разпределят най-висок дивидент за акционерите си – над 6%. Нетната печалба на дружеството се повиши с 3% през 2012 г., до $3.9 млрд.

За разлика от повечето си конкуренти към момента Zurich се отказват от планове за експанзия към развиващите се пазари, подчертавайки, че цените на потенциалните цели за придобиване са твърде високи.

 

Willis - London

 

Willis Group Holdings Public Limited Company отново успяват да влязат в класацията, благодарение на забележителния си офис във финансовото сърце на Лондон – Ситито. Проектирана от архитекта Норман Фостър, централата е разположена точно срещу сградата на Lloyd's.  Изключително интересен е стъпаловидният дизайн, който придава на постройката вид на черупка на ракообразно. Сградата на Willis е четвъртата по височина постройка в британската столица след небостъргачаТауър 42, 30 „Сейнт Мери Акс” и СитиПойнт.

Willis Building е сравнително нова – тя отвори врати официално през април 2008 г.  Висока е 125 метра и е на 26 етажа, а двете й по-ниски части са съответно  97 и 68 метра. Общите офис площи възлизат на 44,128.9 кв. м.

Постройката е първата от вълната планирани нови небостъргачи в лондонското Сити. В списъка влизат и Бишопсгейт Тауър, Лийдънхол Билдинг и Херон Тауър.

Willis Group Holdings Public Limited Company е холдингова компания, която представя цяла гама брокерски и презастрахователни услуги и управление на риска за клиенти от целия свят.  Дружеството е третият по големина застрахователен брокер в света по размер на приходите, с над 400 офиса в 120 държави.

 

Swiss Re - London

 

Лондският офис на Swiss Re се намира в известния и печелил много награди небостъргач на ул. „Сейнт Мери Акс” 20. Заради незабравимия й дизайн наричат постройката, проектирана от архитекта Норман Фостър, „куршумът” или „краставичката”.

Почти десетилетие постройката краси британската столица – строителството й приключи официално на 25 май 2004 г.

Странната форма не е самоцел -  отворите на всеки етаж се свързват вертикално, като оформят фоайета, които се извиват спираловидно нагоре. Това са белите дробове на сградата, които разпространяват свеж въздух през фасадата. Тази естествена система, заедно с други енергийноефективни методи, позволява да се консумира само половината енергия от количеството, което използва една традиционна офис сграда.

Норман Фостър е създател и на проекта за международното летище „Чек Лап Кок” в Хонконг, мостът „Милениум Бридж” в Лондон, централата на Commerzbank във Франкфурт, Райхстагът в Берлин и др.

Swiss Reinsurance Company Ltd. (на немски Schweizerische Rückversicherungs-Gesellschaft AG), наричана за по-кратко Swiss Re, е швейцарски презастраховател, който зае второто място по мащаб в света, след като придоби GE Insurance Solutions. Компанията е основана през 1863 г. и разполага с офиси в над 25 държави. Книжата на дружеството с пазарна капитализация от 27,061.61 млн. швейцарски франка са листвани на Швейцарската фондова борса.

За първото тримесечие на 2013 г. Swiss Re отчетоха 21% скок на печалбите спрямо същия период година по-рано,  до $1.38 млрд., благодарение на по-високите премийни приходи и по-малкия обем на щетите, нанесени от природни бедствия.

 

Liberty Mutual

 

Списъкът завършва с един поглед в бъдещето. Класическата сграда на Liberty Mutual Insurance в Бостън, издигната през 1936 г., скоро ще се сдобие с ново модерно допълнение. То ще е свързано с оригиналната постройка чрез стъклен мост.

Liberty Mutual Group е базиран в Америка глобален застраховател, третият по големина в областта на общото застраховане в САЩ по обем на нетните премийни приходи за 2010 г. Компанията е 82-ра в класацията Fortune 500 за 2011 г.

Базираното в Бостън, Масачузетс, дружество разполага с персонал от над 45 хиляди души, които обслужават клиентите в над 900 офиса по света. Основаният през 1912 . застраховател предлага широка гама застрахователни продукти и услуги – от „Каско” и „Имущество” за частни лица до покритие на всевъзможните рискове, застрашаващи бизнеса.

LMG притежава, изцяло или частично, дружества от Аржентина, Бразилия, Чили, Китай (включително Хонконг), Колумбия, Индия, Ирландия, Полша, Португалия, Сингапур, Испания, Тайланд, Турция, Венецуела, Виетнам и Русия.

За първото тримесечие на 2013 г. Liberty Mutual Holding Company Inc. и подразделенията й отчетоха нетна печалба от $318 млн. Въпреки че резултатът е със $141 млн. по-нисък от постигнатия за същия период миналата година, спадът се дължеше предимно на неблагоприятни валутни разлики след девалвацията на венецуелския боливар. Показателно е, че приходите набъбват с $264 млн., или 3% спрямо януари-март 2012 г., до $9.145 млрд.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки