УНИКРЕДИТ БУЛБАНК Търси професионалисти в социалната мрежа linked in

10 Март 2013 г.,zastrahovatel.com

Чрез новия канал банката има възможност да е активната страна в издирването на скрити таланти

УниКредит Булбанк вече търси и наема професионалисти чрез социалната мрежа Linked In. В края на миналата година банката създаде свой профил - Jobs UniCredit Bulbank, който в момента е с 210 връзки. Сред тях отдел „Човешки ресурси“ на банката успя да открие двама млади хора, които бяха назначени на стажантски позиции.

Чрез една от функционалностите на Linked In - Talent finder, УниКредит Булбанк е активната страна в търсенето на скрити таланти, т.е. хора, които са пасивни в тази социална мрежа.

Благодарение на Talent finder професионалистите в съответната област биха могли да бъдат издирени по образование, длъжност, която заемат към момента, или каквато и да е друга ключова дума, която би сортирала най-подходящите хора за дадена позиция.

„Решихме да използваме социалните мрежи за подбор, защото много от добрите кандидати в момента не търсят работа, т.е. те са пасивни, а с помощта на социалните мрежи ние може да достъпваме тези пасивни кандидати“, коментира Емануеле Рекиа, директор Човешки ресурси в УниКредит Булбанк.

Търсенето на професионалисти в социалната мрежа Linked In е иновативен, удобен и спестяващ време начин за намиране на подходящ кандидат. Освен профила за търсене на таланти, банката поддържа и корпоративен профил в Linked In, който има близо 1100 последователи.

Присъствието в социалните мрежи е в основата на стратегията на УниКредит Булбанк за управление на онлайн репутацията. Над 15 000 потребители следват УниКредит Булбанк в най-популярните социални мрежи у нас – Facebook, Twitter, Google+, YouTube, FourSquare, Linked In и Pinterest.

Допълнителна информация за клиенти:

УниКредит Булбанк, Център за контакт с клиенти

тел: 0700 1 84 84

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки