Алианц Банк получи кредит от 30 млн. евро от Европейската инвестиционна банка

27 Ноември 2012 г.,zastrahovatel.com

 

Европейската инвестиционна банка предостави кредит в размер на 30 млн. евро на Алианц Банк България. Средствата ще бъдат предназначени за финансиране на проекти на малки и средни предприятия.

Договорът за кредит бе подписан официално на 18 октомври от Лука Лацароли - Директор „Югоизточна Европа“ в Европейската инвестиционна банка и от Светослав Гаврийски - Председател на Управителния съвет и Главен изпълнителен директор на Алианц Банк България и Дорчо Илчев - Изпълнителен директор на Алианц Банк България.

Алианц Банк България ще използва кредита, отпуснат от Европейската инвестиционна банка за финансиране на инвестиционни проекти и оборотни средства на малки и средни предприятия при преференциални лихвени условия и срок на погасяване до 12 години.

„Малките и средни предприятия са ключов сектор за ЕИБ и ние желаем да засилим подкрепата си за тях. Това е първият договор, който подписваме с Алианц Банк, но имаме намерение да продължим да си сътрудничим и в бъдеще” – коментира Лука Лацароли – директор „Югоизточна Европа“ в ЕИБ.

„Подкрепата на българската промишленост е сред основните приоритети в дейността на Алианц Банк България. Средствата, предоставени от ЕИБ, ще дадат допълнителна възможност на Алианц Банк България да отговори на растящото търсене от местните фирми на краткосрочно, средносрочно и дългосрочно финансиране в настоящите, изпълнени с предизвикателства пазарни условия. Уверен съм, че със средствата по програмата ще бъдат финансирани добри проекти, създаващи добавена стойност за българската икономика и откриване на нови работни места”, заяви Светослав Гаврийски - Главен изпълнителен директор на Алианц Банк България.

Алианц Банк България, чийто мажоритарен собственик е германската Allianz Group.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки