Застрахователни усмивки от летните ленти

11 Октомври 2012 г.,zastrahovatel.com

 

В Крим, както и в някои български курортни селища, често има необичайни атракции за туристите. В този град обаче малката маймунка макак, която придружавала уличен фотограф, подобно на Реми от „Без дом“, станала обект на непредвидени фотосесии. Тя трябвало да бъде снимана от застрахователите, за да могат да се подготвят всички необходими документи, касаещи автомобилна щета.

Малката маймунка скочила от рамото на своя фотограф, грабнала камък и го хвърлила към стоящия наблизо автомобил с такъв замах, че разпиляла предното му стъкло на парчета.

За щастие обаче собственикът, който очевидно бил особено антипатичен на съответната маймуна, бил обезщетен от своя застраховател.

Вторият колоритен случай от сезона на горещините е с адрес украинско село. Жител от Киевска област, който бил порядъчно почерпен, се движил по междуселски път, тикайки или вероятно подпирайки се на своя велосипед. Наскоро преминалият летен дъжд бил оформил дълбоки до колене локви по селския черен път и когато по него преминал лъскав джип с „несъобразена скорост“, то върху китните дрехи на киевския мужик се изляло цяло цунами от кал. В такива моменти, както всеки знае, на човек му идва сила от бяс да премества планини. Мужикът грабнал своя велосипед и го метнал по покрива на нахалното возило, нанасяйки доста прилични по размер поражения.

При оформянето на документите по иска за обезщетение на тази нестандартна щета собственикът на „потърпевшия автомобил“ също проявил доза творчество. Той поискал щетата да бъде заведена като нанесена от „летящ обект“, но застрахователят отказал да заведе велосипеда като безмоторно летящо превозно средство, въпреки че се е приземил от въздуха, при това  ненадейно.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки