Десетте най-странни застрахователни продукта вече и в Германия

07 Март 2012 г.,zastrahovatel.com

 

Десет от най-необичайните застрахователни продукти в света предлага амстердамската застрахователна компания Hullberry Insurance. Едни от най-необичайните рискове, които предлага да подсигури компанията, са защита от повишаване на цената на бензина, както и отвличане от извънземни.

Фирмата вече е получила от органите на надзора официално разрешение за предлагане на своите екстравагантни услуги и в други държави като например Германия. Там потребителите вече могат да закупят за 12 евро годишно защита от „засядане в асансьор“ или „попадане в затвора“.

 

Ако бензинът „хвръкне“

 

Ако цената на бензина нарасне повече от 15%, то в рамките на следващите 1000 литра бензин, които ще закупите, вие ще получите разликата в цената под формата на обезщетение от вашия застраховател Hullberry Insurance, ако сте закупили полица „скок на цената на бензина“. Цената на тази полица е  19,95 евро годишно. 

 

Затръшване на врата

 

Всички ние сме се оказвали на улицата без ключове и когато вратата на дома ни се затвори под носа, ние се чувстваме доста глупаво и неловко. Именно за такива случаи е създадена застраховката „Затръшване на врата“. Ако се озовете на улицата без ключове, то застрахователят ще заплати до 100 евро в зависимост от времето на деня и седмицата. Стойността на застраховката е 18 евро годишно.

 

Засядане в асансьор

 

Ако сте заседнали в асансьора, Hullberry би могла да ви компенсира загубеното време и стрес, като ви заплати 75 евро. Стойността на полицата е от 12 до 28 евро годишно в зависимост от начина ви на живот и асансьорите, които ползвате. Опасявам се обаче, че ако се наложи тази амстердамска компания да застрахова средностатистически жител на „Люлин“ и надзърне в българска асансьорна шахта, цената на полицата ще скочи драстично.

 

Лотариен неуспех

 

Този, който за една година не по-малко от 52 пъти е пробвал късмета си на лотария и нито веднъж не е спечелил нищо, ще получи от застрахователя 2500 евро. Шансовете за реализация на този риск са 1:4900, което е доста добро съотношение, като се има предвид, че шансовете да се спечели най-голямата награда на тото с шест цифри са 1:14 млн. Цената на тази полица е от 12 до 28 евро годишно.

 

Сух режим

 

Ако в страната бъде въведен със закон „сух режим“, то застрахованият ще получи като утешение 500 евро. Цената на полицата е от 12 до 28 евро годишно.

 

Отвличане от извънземни

 

„Застрахователната премия се изплаща в случай, че против волята си човек бъде отвлечен от изнънземни“ -  това се казва в застрахователния договор.

В този случай пострадалият ще получи 5000 евро. Изглежда доста изгодно да бъдеш „отвлечен“, но за да признаят щетите, които са ти нанесени вследствие на тази „близка среща от третия вид“ , ще трябва да бъдат представени справки от лекар и авиокосмическа държавна институция. Ако действително станете жертва на извънземен атентат и оцелеете, то сблъсъкът със земната бюрокрация със сигурност ще ви „довърши“. Все пак ако се решите на това обезпечение на риска „отвличане от извънземни“, то стойността на полицата в Hullberry Insurance е от 12 до 28 евро годишно.

 

Без вина – виновни

 

Ако попаднете несправедливо обвинени в затвора, ето начин да се успокоите поне малко. Възможността да се сключи договор, който ще ви изплати 500 евро компенсация, в случай че бъдете изпратени в затвора, на пръв поглед не изглежда особено изгодна сделка, но пък ако ви се случи, всяка помощ ще бъде от полза. Така че да се плаща от 12 до 28 евро годишно, за да сте защитени от този риск, може би не е толкова лоша идея.

 

Булката  беглец

 

Ако се окажете в позицията на човек, когото изоставят пред олтара, едва ли има сума, която да „закърпи раната“. Все пак ако не сте сигурни в човека до себе си и в неговата смелост да изрече съдбоносното „да“, то най-добре ще бъде да сключите полица „изоставяне пред олтара“. Тя ще ви струва от 12 до 28 евро годишно и ви гарантира изплащане на 100 евро обезщетение. Все пак достатъчно за едно „утешително парти“, нали?

 

Скрита камера

 

Компанията предлага да подарите на себе си и на своите приятели застрахователна полица, която да защити собственика си от заснемане със скрита камера. Ако това се случи, то пострадалият може да получи до 1000 евро. Стойността на полицата е от 12 до 28 евро годишно.

 

Чуждо дете

 

Въпроси от рода на „дали аз съм майката“ не се чуват често, но за бащата ситуацията е съвсем различна. Мъж, който не вярва на партньорката си достатъчно, може да се застрахова от риска не само да носи „рога“, а и да разнася чуждо дете в количка около блока. Ако се установи, че детето не е негово, нещастният „рогоносец“ получава 500 евро, но за това ще трябва да плаща от 12 до 28 евро годишно.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
orange_li
orange_li
"Застраховане"
Христо Драганов Йордан Близнаков, 2000