"Момичето с татуировка на дракон " е най-рисковият филм за застраховане през 2011 г.

16 Февруари 2012 г.,zastrahovatel.com

Застрахователната компания Fireman’s Fund, която е водещ застраховател на холивудските филми в продължение на повече от 85 години признава, че филма  "Момичето с татуировка на дракон " е най-рисковият филм за застраховане през 2011 година.

Лентата се базира на едноименния бестселър на Стиг Ларсън.


" Момичето с татуировка на дракон " съдържа редица рискови елементи, като каране на мотор , скейтборд, сцени с борба, изтезания  и стрелба, което  го превръща в най- рисковия филм, "- каза Лорън Бейли -  вицепрезидент на Fireman’s Fund , който отговаря за застраховането на развлекателната индустрия. "При застраховкането на филми Fireman’s Fund работи в тясно сътрудничество с филмовите студия за управлението на риска и отговорносттите, както и осигуряване на безопасността на всички участници."

Някои екшън сцени трябваше да бъдат променени от съображения за сигурност. "Част от функцията ми като консултант на риска е да се работя с филмовите студия и да анализираме екшън сцените и каскадите
за
да  вземем  мерки за сигурност на снимачната площадка, като запазим актьорите и снимачния екип ," - каза Пол Холхаус - консултант на рисковете в Fireman’s Fund .

Заснемането се проведе в Швеция, Швейцария и Великобритания, което представи допълнителни предизвикателства, включително строителни обекти, транспорт на техника и реквизит, както и вероятността от заболяване в чужда страна.

"Спирането на снимките може да струва милиони долари, ако някой от актьорите се  контуз
и и не може да продължи. Това може да струва до 250 000 долара на ден в случай на филм с голям бюджет, "- казва Уенди Диаз - директор на този вид застраховки във Fireman’s Fund.

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Наръчник на застрователния посредник"
Христо Драганов Румен Гълъбинов, 2003
orange_li
orange_li
"Юбилейна научна сесия посветена на личността и творчеството "
Проф. д-р Велеслав Гаврийски Академик Иван Стефан,