Два пъти по-скъпи застраховки за лошите шофьори в Белгия

30 Януари 2012 г.,zastrahovatel.com

 

Лошите шофьори в Белгия, които според статистиката са 2750 през тази година, плащат до два пъти по-високи автомобилни застраховки от останалите водачи. Това съобщава белгийският вестник „Соар“, цитиран от БТА.

Застрахователите в страната предлагат въвеждането на по-строги мерки от властите, тъй като законодателството, предвиждащо пожизнено лишаване от свидетелство за правоуправление на шофьорите, предизвикали особено тежка катастрофа, се прилага твърде рядко. Застрахователите имат правото сами да определят метода за изчисляване на застрахователните премии, като някои от тях дори отказват издаването на полица на водачи, предизвикали катастрофа със смърт, или които предизвикват множество инциденти на пътя.

Сключването на автомобилна застраховка в Белгия е задължително и така с отказа на някои от фирмите да се обвързват с отделни водачи на практика те лишават част от шофьорите от правото да управляват автомобилите си, отбелязва изданието. Въпреки това през 2011 година статистиката отчита 8576 катастрофи с незастраховани автомобили.Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Основи на презастраховането"
Радослав Габровски, 1998
orange_li
"Презастраховане"
Христо Драганов, 2001
orange_li
"Застрахователен пазар"
Боян Илиев, Ирена Мишева, 2005