УниКредит Булбанк най-добра банка-попечител за 2011

27 Януари 2012 г.,zastrahovatel.com

Международното списание Global Investor/ISF отново класира УниКредит Булбанк на първо място в България в годишната анкета за банки-попечители на местните пазари в цял свят. УниКредит води класацията и в още 10 от общо 13 пазара от Централна и Източна Европа, изброени в класацията.

Списанието напомня трансформирането на „Българска фондова борса – София“ в публично дружество и листването й на борсата от началото на 2011 г. като едно от значимите развития на българския пазар.

В годишната анкета участват клиенти на водещите банки-попечители за всеки пазар и резултатите са количествени показатели, определени въз основа на кратък въпросник от клиентите като общо изчислен рейтинг (unweighted rating) и рейтинг, съобразен с размера на активите под попечителство на участниците в анкетата (weighted rating).

Global Investor/ISF е едно от водещите списания от групата на Euromoney Institutional Investors plc. То специализира в попечителските услуги и управлението на фондове, като дава авторитетен форум за най-добрите институции в областта на ценните книжа.

В началото на месеца УниКредит Булбанк беше избрана за най-добра банка в областта на попечителските услуги в България за 2011 и в класацията на още едно специализирано международно издание Global Custodian (“Глобал Къстодиан”).Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки